Hlavní obsah

Mamma Mia: ABBA a bývalý Bond v hlavní roli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý představitel Jamese Bonda Pierce Brosnan dostane jednu z hlavních rolí ve snímku Mamma Mia!, což je muzikál založený na hitech popové legendy ABBA. Ve filmu hraje také Meryl Streepová, uvedl list Daily Variety.

Článek

Bývalý agent 007 má hrát jednoho z možných otců hlavní hrdinky (Meryl Streepová), což je pozoruhodné vzhledem k tomu, že Streepová (ročník 1949) je starší než Brosnan (ročník 1953). 

"Řekl jsem rovnou ano, protože to znamenalo pracovat s Meryl Streepovou," potvrdil rozhodně Brosnan. Navíc prý muzikál viděl i s rodinou v Londýně a byl nadšen. Podle jeho názoru je "nádherně veselý a radostný."

Hloupoučká show s dokonalou hudbou

Ovšem podle zahraničních kritiků je muzikál neuvěřitelně hloupý. Publicisté vtipkují, že přijmout roli v tomto projektu je umělecká "sebevražda".

Divadelní Mamma Mia! má zatím obrovský komerční úspěch. Popularita muzikálu zřejmě stojí hlavně na dokonalosti starých melodií popové ABBy a na sentimentu diváků, kteří se chtějí vracet do atmosféry 70. let.

Show odstartovala v Londýně v roce 1999 a v roce 2000 pronikla i do Ameriky. Poprvé se hrála v Torontu (pět let nepřetržitě), postupně se rozšířila po celém světadíle a pronikla i na Broadway.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám