Hlavní obsah

Nová CD - Air, Grinderman i Mika

Tento týden se konečně dočkáte nového projektu Nicka Cavea Grinderman, kterým se vrací k odkazu Birthday Party, dále vychází čtvrtá deska francouzských instrumentálních kouzelníků Air a nebo se můžete seznámit s objevem britské scény, který se jmenuje Mika.

Článek

Air: Pocket Symphony

Francouzští instrumentalisté Air mají za sebou už tři výborná alba - Moon Safari, 1000 Hr Legend a velmi populární Talkie Walkie. Do povědomí se dostali především hitem Sexy Boy z jejich debutové desky. Na Pocket Symphony najdete dvanáct písní, na kterých oba pánové intenzivně pracovali posledních osmnáct měsíců. S produkcí pomohl dlouholetý spolupracovník Air Nigel Godrich. Mezi hosty na albu Pocket Symphony se objeví například Jarvis Cocker (Ex Pulp) nebo Neil Hannon (Divine Comedy).

Emi/Virgin 

Grinderman: Grinderman

Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey a Jim Sclavunos stojí společně za projektem Grinderman. První singl Get It On svou energií a syrovým projevem jasně odkazuje na Caveovu skupinu Birthday Party a jasně naznačuje, v jakém duchu se deska Grinderman nese. Debut natočili pánové na jaře loňského roku v londýnském Metropolis Studios a brzy na to nahráli dohromady základ této desky. Producentem se stal Nick Launay, který spolupracoval i na posledních dvou deskách Bad Seeds nebo Release The Bats od The Birthday Party z roku 1981.

EMI

Mika: Life in Cartoon Motion

Když stanice BBC uveřejnila na sklonku loňského roku přehled mladých umělců, kteří mají letos největší šanci na úspěch, určitě netušila, jak brzy se jim jejich předpoklady potvrdí. Na první místo tehdy vysadila Miku, čtyřiadvacetiletého zpěváka s libanonskými kořeny. Objev letošního roku již více než měsíc vede singlový žebříček v Británii s hitem Grace Kelly a na vrchol se hned po vydání dostává i jeho album Life In Cartoon Motio. Hudební tisk album doslova opěvuje a Miku přirovnává k hvězdám jako Elton John, Prince, Scissor Sisters, Freddie Mercury a někteří ho dokonce mají za nového Robbieho Williamse.

Universal Music 

Tara Fuki: Auris

Zvukové kouzelnice s violoncelly, duo Tara Fuki, natočily třetí řadové album a daly mu název Auris (latinsky ucho, ale následně též slyšet a pozorně naslouchat...). Oproti minulým nahrávkám je Auris emocionálně bohatší a hlubší, živější a svým zvukem v ČR unikátní. V deseti skladbách nás uchvátí s jakou lehkostí Tara Fuki vkládají svá cella do bublajícího lektvaru tónů tajemných nástrojů jako jsou švýcarské hangy, indická tabla, pákistánská kanjira, či se podmanivě mazlí s nástroji téměř klasickými /klavír, kytara, basklarinet/.

Dorotin mohutný a sametově temný alt ozvláštněn Andreiným křehkým sopránem, dává vzniknout nebývalým barvám a nuancím. Polské texty inspirované lidskými vztahy a intimními rozhovory ve dvou, tvoří velmi silnou výpověď.

Indies Scope Records

Jablkoň: Best of

Best of Malá lesní je výběrěm toho písničkovějšího a hodnějšího, co na Jablkoni vyrostlo. Splašené noty, zvuky, rytmy a slova jsou v menšíně. Výběr z tvorby stylově nezařaditelné skupiny Jablkoň obsahuje hlavně písně z alb "Písničky", "Bláznivá" a "Cestující v noci". Ovšem i na deskách "Hovada boží", "Symphonic XXV", "Machalaj" i "Baba Aga" jsou skladby, které na této komplilaci nemohou chybět.

Indies Records

Art Garfunkel: Some Enchanted Evening

Art Garfunkel patří k umělcům, kteří vždy povyšovali pop na umění, ať už v legendárním duu s Paulem Simonem nebo v rámci své sólové kariéry. Jeho dvanácté album je oslavou skladatelských velikánů dvacátého století, jakými byli Rodgers Hammerstein, Irving Berlin, Harold Arlen, Antonio Carlos Jobim nebo George Gershwin.

Warner Music 

Moby: Go-The Very Best Of Moby Remixed

Kolem  Mobyho je v posledních měsících opravdu velmi rušno. Po výběrové desce na CD i na DVD, několika singlech, které vydal od podzimu po celém světě a slibu zbrusu nové desky na letošní jaro, je tu další nosič pyšnící se jeho jménem. Tentokrát jde o kompilaci jeho písní v remixových úpravách.

Všechny remixované skladby byly nově upraveny a zkráceny na příjemnou délku kolem čtyř minut, aby byly lépe stravitelné i pro fanouška originálních verzí jeho hitů. Navíc kolekce obsahuje i několik remixů, které doposud byly k dispozici jen na velmi raritních promech nebo se jedná o nové verze písní, které vznikly speciálně u příležitosti vydání této kompilace.

Emi/Virgin 

Reklama

Výběr článků

Načítám