Hlavní obsah

Kaiser Chiefs, oblíbenci Britů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenáročná pohodovka - tak by se dala shrnout deska Yours Truly Angry Mob od britských Kaiser Chiefs. Typicky ostrovní kytaroví písničkáři nehrají nic jiného než to, na čem sami vyrostli.

Článek

Deska začíná velice nadšeně, první a druhá písnička (Ruby, Angry Mob) jsou svižné rádiové hitovky s popovým refrénem a jednoduchým chytlavým kytarovým nápadem. Opakující se "ná-ná-ná" a "da-da-da" však v sobě skrývá jisté nebezpečí vzniku kolovrátku (naštěstí deska není moc dlouhá).

Není divu, že Britům se tahle směsice Who, Clash a Arctic Monkeys spojená s nápodobou beatlesácké zpěvnosti dost zamlouvá. Na první poslech je to průzračná, líbivá anglická muzika, má to melodii a pěkně to ubíhá. Kaiser Chiefs si vystačí s kytarou, basou a bicími, na mašinky kašlou.

I když to není deska, kterou byste po letech pořád poslouchali a něco v ní objevovali, jedno se jim musí nechat - nejsou plačtiví a utahaní jako jiní ostrovní zpěváci. Kvíkající Anglosas je jedna z největších pohrom současné hudební scény (promiň, Petro Němcová, You're Beautiful! ).

Kaiser Chiefs: Yours Truly, Angry Mob, Universal 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám