Hlavní obsah

Další celovečerní Star Trek přijde v roce 2008

Novinky, Stanislav Dvořák

Jedenáctý celovečerní film inspirovaný fantaskním světem Star Treku Gena Roddenberryho spatří světlo světa o Vánocích 2008. Jak jsme již informovali, režírovat ho bude J. J. Abrams.

Článek

Film se objeví v amerických kinech na vánoční svátky 2008, natáčení začne letos. Abrams, který pracoval např. na Armaggedonu, Mission Impossible III a seriálu Lost (Ztraceni), řekl, že by chtěl udělat film pro celoživotní fandy i pro nezasvěcené. "Nemusím dodávat, že jsem poctěn a nadšen, že mohu být součástí další kapitoly Star Treku," uvedl režisér.

Děj se má točit okolo mládí Jamese T. Kirka a pana Spocka, včetně jejich setkání na akademii a prvních dobrodružství ve vesmíru.

Loni v září oslavil Star Trek čtyřicet let existence. Seriál vymyslel Gene Rodenberry. Po původní sérii následovaly Star Trek: The Next Generation (1987-1994), pak Deep Space Nine (1993-1999), Voyager (1995-2001) a Enterprise (2001-2005). Kromě seriálů se průběžně točily i celovečerní snímky.

Nad fenoménem Star Treku se už zamýšlel nejeden mediální teoretik. Jeho úspěch je téměř neuvěřitelný, jde nepochybně o jedno z nejcitovanějších děl na světě. Seriál poutá diváky bez rozdílu věku nebo pohlaví akcí, citovými dramaty i pokládáním filozofických otázek.

Reklama

Výběr článků

Načítám