Hlavní obsah

Rádio Wave pro mladé má opustit frekvenci, Český rozhlas se brání

Novinky, Stanislav Dvořák

Vysíláním programu stanice ČRo 4 - Radio Wave na kmitočtu Praha-Cukrák 100,7 MHz/50kW porušuje Český rozhlas podle Rady ČRo zákon. Rádio tak bude asi muset skončit vysílání na této frekvenci. Český rozhlas se ale brání.

Článek

Jak uvádí Český rozhlas na svých internetových stránkách, Rada ČRo doporučila na středečním zasedání generálnímu řediteli Václavu Kasíkovi, aby stanice pro mladé Radio Wave opustila pražský vysílač na frekvenci 100,7 MHz. Navíc konstatovala, že program zaměřený hlavně na mladé nenaplňuje regionální veřejnou službu.

Pro usnesení hlasovalo pět z osmi členů rady. Rada přesně neuvedla, kdy by se mělo rádio pro mladé z Cukráku odmlčet.

Český rozhlas ale protestuje proti tomu, že by porušil svou povinnost při plnění veřejné služby, což prý dokládají právní analýzy, jimiž ČRo disponuje. I soud ve sporu mezi ČRo a Radou pro rozhlasové a televizní vysílání v této věci rozhodl ve prospěch Českého rozhlasu a zrušil rozhodnutí Rady o pokutě.

"Vedení Českého rozhlasu se zabývá uvedeným usnesením, analyzuje jej a zkoumá jeho veškeré možné důsledky. Vedení Českého rozhlasu bude usilovat o další dialog s Radou Českého rozhlasu s cílem seznámit se s důvody, které Radu ČRo k přijetí usnesení vedly," sdělil Novinkám ředitel Odboru marketingu a PR René Zavoral.

Radio Wave bylo s velkou propagací spuštěno v lednu 2006, mělo se stát dlouho očekávanou alternativou k Radiožurnálu, jehož hudební dramaturgie odpuzuje mladé lidi již léta. Wave se přes den drží hlavně mainstreamu, ale večer nabízí i hip-hop, R & B, dub, ska či současné "kytarovky". Nabízí i novinky z filmu, hudby, módy a sportu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám