Hlavní obsah

Nový programový šéf ČT: Sládeček nebo Luhanová

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček zvažuje, že programovým ředitelem ČT by se v blíže neurčené, ale dohledné době, mohl stát buď mediální poradce a pedagog Petr Sládeček, nebo současná koordinátorka programové skladby ČT Markéta Luhanová. Do té doby povede programové úseky osobně Janeček.

Článek

Bude rozhodovat o strategii programu a financích pro výrobu pořadů. V pondělí také šéf ČT oznámí jméno pracovníka, který začne řešit provozní denní záležitosti programu.

Mluvčí ČT Martin Krafl v pátek na dotaz  Práva odpověděl, že "nevylučuje ani jedno, ani druhé jméno". " Nic o tom nevím, dozvídám se to od vás," zareagoval včera Sládeček pro Právo.

Luhanová i Sládeček spolu kdysi působili v centru převzatých pořadů ČsT a ČT. Sládeček pak přešel na Novu a nyní pracuje pro Fera Feniče ve Febiu TV jako manažer rozvoje. Současně učí na pěti školách a je zaměstnán jako pedagog na Vyšší odborné škole publicistiky.

Luhanová, která pracuje v ČT dlouhá léta, přešla z centra převzatých pořadů do oddělení skladby programu a již jednou funkci programové šéfky zastávala od října 2003 do července 2004. V té době ČT vedl prozatímní ředitel Petr Klimeš, kterého v červenci 2003 vystřídal Janeček.

Programovým a současně vrchním ředitelem ČT byl do včerejška František Lambert. Ten se od pondělí stává finančním ředitelem ČT.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám