Hlavní obsah

TV TIP: Harry Potter a strašidelná Moucha z 50. let

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu bude TV sledovanosti určitě vévodit Harry Potter, ale kromě něj můžete vidět i sci-fi horror z 50. let Moucha nebo nový český film o léčkách StB nazvaný Swingtime.

Článek

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Slavný čarodějnícký učeň zase bojuje o život. O prázdninách uteče od zlé tety do hospody Děravý kotel a potká ministra kouzel Kornelia Popletala. Dozví se, že z vězení utekl zlý čaroděj Sirius Black, který podle legend přivedl lorda Voldemorta k Harryho rodičům a je zodpovědný za jejich smrt. Nyní chce ale Voldemort zabít i Harryho!

(Harry Potter a vězeň z Azkabanu, Prima, So 20:00)

Moucha (verze 1958)

Původní temná sci-fi o zrůdné proměně člověka v mouchu, ze které vychází slavnější novější Moucha. Je zajímavým pohledem na to, jak se tento žánr dělal už v 50. letech. Podle některých fanoušků je tato verze mrazivější. Samozřejmě, že staré sci-fi filmy jsou z dnešního pohledu poněkud legrační, ale pro fajnšmekry je tento film povinnost! Režie Kurt Neumann.

(Moucha, ČT2, So 12:00)

Swingtime

Píše se rok 1951. Pianista Pavel se svou ženou a s kapelou utíkají na Západ. Hana na poslední chvíli ztratí odvahu a vrací se zpět. Pavel zůstává sám. Chce svou kapelu dostat do Ameriky, kde už jednou byl a zná to tam. Převaděč je dovede k hranici a za chvíli stojí před vysněným srubem americké armády. Něco se ale zvrtne, Pavel pomalu zjišťuje, že americký srub je finta Státní bezpečnosti...

(Swingtime, ČT1, Ne 20:00)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám