Hlavní obsah

Život Briana jako muzikál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý člen britské recesistické skupiny Monty Python Eric Idle hodlá uvést muzikál podle jejich slavného filmu z roku 1979 Život Briana. Premiéra bude v létě v kanadském Torontu.

Článek

Eric Idle představí své dílo nazvané Not The Messiah (He's A Very Naughty Boy) v červnu na torontském festivalu Luminato ve spolupráci s Torontským symfonickým orchestrem vedeným jeho bratrancem Petrem Oundjianem.

"Slibuji, že to bude legračnější než Händel, i když pravděpodobně ne tak dobré," řekl bývalý "python" listu Variety.

Není to první pokus o montypythonovský muzikál. V roce 2005 na Broadwayi zabodoval Spamalot, který vychází z jejich filmové parodie legendy o hledání svatého grálu. Muzikál měl komerční úspěch a získal i tři ceny Tony.

Život Briana si získal mimořádnou oblibu i v ČR, i když s mnohaletým posunem. Ve Velké Británii měl v době své premiéry velké potíže, spousta křesťanů žádala jeho zákaz, protože ho považovala za rouhačský a urážlivý. Tvůrci vždy tvrdili, že jde jen o satiru. Příběh odehrávající se v době Ježíše Krista mísí historické události s bláznivými gagy a nonsensovými dialogy a Britové ho na stanici Channel 4 vyhlásili za nejlepší filmovou komedii všech dob.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám