Hlavní obsah

Nová DVD - Rozchod!, Snídaně na Plutu i Bílá hraběnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází film Rozchod! s Jennifer Anistonovou a Vincem Vaughnem v hlavních rolích, dále drama z prostředí londýnského undergroundu 70. let Snídaně na Plutu nebo dobové drama ze Shaghaie Bílá hraběnka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Rozchod!

Film Rozchod vypráví o konci jednoho vztahu. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti, což by mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět.

Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek. Na jejím konci se Brooke a Gary  rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat. V tu chvíli se rozjíždí souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu. To nebude ani trochu jednoduché, zvlášť když si při vzájemném rafinovaném schovávání spodního prádla a během hlasitých večírků, které pořádají ve chvíli, kdy chce ten druhý urputně spát, postupně uvědomí, že jim nejde ani tak o byt jako o bývalého partnera.

The Break-Up, USA 2006, 105 min., české titulky, režie: Peyton Reed, hrají: Jennifer Anistonová, Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Vincent D'Onofrio, Joey Lauren Adamsová...

Snídaně na Plutu

Film Neila Jordana režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky ukazuje svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích londýnských undergroundových kabaretů v období 70. let dvacátého století, kdy sexuální revoluce hippies ovládla i konzervativní britskou kulturu.

Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo.

Breakfast on Pluto, Británie / Irsko 2005, české titulky, režie:  Neil Jordán, hrají:  Cillian Murphy, Liam Neeson, Ruth Negga, Laurence Kenlan, Stephen Rea...

Bílá hraběnka

Dobové drama režiséra Jamese Ivoryho, s Ralphem Fiennesem v hlavní roli nás zavede do Shaghaie roku 1930. Sofia je revolucí a občanskou válkou zchudlá ruská hraběnka. Aby se uživila, je nucená vzít práci tanečnice a barmanky. Setkává se se slepým diplomatem Toddem Jacksonem, který otevírá bar nazvaný "Bílá hraběnka a který ji nabídne zaměstnání. Jak jejich zvláštní, váhavý vztah pokračuje, ocitnou se rozděleni japonskou invazí města. 

The White Countess, USA 2005, 130 min., režie: James Ivory , hrají: Ralph Fiennes, Natasha Richardsonová, Vanessa Redgravová, Hiroyuki Sanada, Lynn Redgrave, Allan Corduner, Da Ying, Madeleine Dalyová, Dan Herzberg, Jean-Pierre Lorit, Lee Pace, Madeleine Potter, Pierre Seznec, Luoyong Wang, John Wood...

Báječná show

Báječná show na motivy bajek La Fontaina nabízí úsměvnou muzikálovou formou barevnou paletu historek ze zvířecí říše, která pobaví nejen dětské, ale i dospělé diváky.

Na kouzelném červeném festivalovém koberci se slétávají významní herci ze zvířecí říše, aby si jako každý rok, nadělili filmové ceny. Pořádek zajišťuje přítomnost krále lva a o zábavu se stará ptakopysk Bobo. Mezi jeho estrádními čísly se promítají známé bajky La Fontaina, zpracovány v různých filmových žánrech od grotesky až po sci-fi. Celou show zaznamenává televizní štáb s režisérem jezevcem v čele. Organizace klape, i když každý bavičův výstup má své kouzlo trapasu. Nakonec se přece jen obecenstvo neudrží a nastane správná mela.

Báječná show, ČR 2001, 73 min., české znění, režie: Vladimír Mráz, hrají: Heidi Janků, Lucie Vondráčková, Žofie Kabelková, Jan Spálený, Jiří Korn, Norbert Lichý, Petr Janda, Vilém Čok...

Zoom: Akademie pro Superhrdiny

Zemi hrozí bezprostřední zkáza a náš vysílený, nezaměstnaný a přestárlý bývalý superhrdina je znovu poslán do akce, aby katastrofě zabránil. Má to však menší háček. Jack Shepard alias "Kapitán Zoom"přišel o všechny své úžasné schopnosti. A tak je na generálu Larrabym a doktoru Grantovi, aby ho přemluvil ještě k jedné - poslední - misi: vytrénovat nezbednou partu dětí, které jsou obdařeny ohromnou silou. Když se s pomocí bystré Marshy Holloway děti naučí spolupracovat jako tým a spojí své síly dohromady, můžou se pustit do rovného souboje s děsivou hrozbou, jež je odhodlaná udělat všem ze života peklo.

Zoom, USA, 2006, 85 min., režie: Peter Hewitt, hrají: Tim Allen, Courteney Coxová, Chevy Chase, Spencer Breslin, Kevin Zegers, Kate Mara, Michael Cassidy, Ryan Newman, Rip Torn, Cornelia Guestová, Ashton Moio...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám