Hlavní obsah

Iron Maiden míří v červnu do Česka

Slavná metalová skupina Iron Maiden zahraje 6. 6. 2007 na stadióně Bazaly v Ostravě. Vrací se k nám po dvou letech.

Článek

"Jsme potěšeni, že se můžeme vrátit do České republiky. Poslední turné mělo fantastické ohlasy a všem nám bylo jasné, že se musíme vrátit na místa, kam jsme se nedostali. Na našem posledním koncertě v pražské T-Mobile aréně (Eddie Rips Up Tour) nás fanouškové nechtěli pustit z pódia, proto jsme se rozhodli zde znovu koncertovat," říká zpěvák Bruce Dickinson.

"Na loňském turné jsme hráli pouze písničky z nového alba, ale nyní přidáme i klasické skladby, o kterých víme, že by je naši fanouškové rádi slyšeli v atmosféře koncertu pod širým nebem. Navíc jsme zrušili Eddieho dovolenou, takže tam bude spolu s námi po celé vystoupení. Bude to skvělá noc pro nás pro všechny," slibuje Dickinson.

Iron Maiden jsou ikonou tvrdé rockové muziky. Jejich historie sahá do roku 1975, kdy se poprvé setkali Steve Harris a Dave Murray, kteří  vytvořili základní pilíř kapely. Složení skupiny se časem měnilo, např. v roce 1982 přišel Bruce Dickinson. Později se věnoval sólové dráze, aby se nakonec zase triumfálně vrátil.

Skupina prodala milióny desek a pověstná je i jejich divoká živá show se spoustou efektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám