Hlavní obsah

Zrakově postižená Češka vyhrála soutěž a jede zpívat do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžce zrakově postižená Kateřina Uličná ze Zlína se stala jedním z vítězů pěvecké soutěže, kterou vyhlásily Spojené státy. Dvacetiletá studentka pražské konzervatoře Jana Deyla pojede za oceán předvést své pěvecké umění v polovině března.

Článek

Z pěvecké soutěže vzešli čtyři vítězové, dva z Ameriky a dva z Evropy. Uličná je členkou tria, které je jedním z evropských vítězů. Celosvětová americká soutěž mladých talentů je pro studentku zatím největším životním úspěchem. Jak ale sama říká, velmi si váží dlouholeté spolupráce také se známou cimbálovou kapelou Hradišťan.

Do soutěže přihlásila její dívčí trio Makabara zástupkyně ředitele pražské konzervatoře. "Nečekala jsem, že vyhrajeme," řekla mladá hudebnice, která se nejvíce těší na cestu letadlem. "V Americe jsem nikdy nebyla a letadlem jsem v životě neletěla, takže to pro mě bude obrovský zážitek," uvedla. Koncert vítězů se uskuteční 21. března v J. F. Kennedyho centru ve Washingtonu.

Těžce zrakově postižená studentka uvedla, že si cestu k hudbě našla sama, rodiče ji k tomu nikdy nevedli. Zpočátku se ve své tvorbě hodně věnovala folku, teď ji láká především jazz a funky. Ve škole se ale hlavně věnuje kytaře a klasické muzice. Po dostudování konzervatoře se chce stát učitelkou hudby dětí. Zda se této profesi bude věnovat v rodném Zlíně či Praze, ale zatím neví. Koncertování prý ale rozhodně nechce nechat. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám