Hlavní obsah

Čtenáři Novinek: Nejlepší hudební filmy jsou Pomáda a Vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 20 000 čtenářů Novinek volilo nejlepší hudební filmy. V kategorii anglicky mluvených snímků poslali nejvíce hlasů (26%) filmu Pomáda, dále 16% filmu Vlasy a přes 10% Amadeovi. V pátek začíná anketa o nejlepší český hudební film.

Článek

Film Pomáda z roku 1978 je založen na starším muzikálu Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Je velmi populární na celém světě a proslavil herce Johna Travoltu a Olivii Newton-Johnovou. Americkým filmovým institutem (AFI) byl oceněn jako dvacátý nejlepší muzikál historie - první místo patří v USA snímku Zpívání v dešti.

Výsledky ankety ukazují, že čeští čtenáři si libují především v nostalgii po 60. a 70. letech a i přes vítězství sladké Pomády mají silný vztah k rockovým dílům. Také není bez zajímavosti, že druhé a třetí místo obsadil stejný režisér - český rodák Miloš Forman.

ANKETY NEVYJADŘUJÍ NÁZOR REDAKCE

- každý může nominovat cokoliv, pokud to odpovídá žánru a napíše správně název

- strategií Novinek je pokud možno nezasahovat a nic nezakazovat

- Novinky si vyhrazují právo mírně doplnit seznam nominací, pokud tam chybí nějaké slavné a všeobecně uznávané dílo

- kultura není sport - víme, že žádné vítězství nemůže mít absolutní platnost, toto je jen lidová anketa a jejím smyslem je pobavit a vyvolat diskuzi

Moc se neuchytily klasické americké muzikály z doby před rokem 1960. Dosahovaly maximálně jednoho procenta hlasů. Do první desítky čtenáři zařadili ještě tyto filmy: Pink Floyd: The Wall, Moulin Rouge, My Fair Lady, Jesus Christ Superstar, Doors, West Side Story a překvapivě i South Park.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám