Hlavní obsah

Přijatelný moderní pop Simona Webba

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý člen chlapecké skupiny Blue Simon Webbe vydal sólovou desku Grace. Nabízí velmi pohodovou nenáročnou muziku s nadprůměrným zpěvem.

Článek

Simon Webbe zní jako někdo, kdo asi dost poslouchal r´n´b, ale nakonec se rozhodl dělat standardní pop (nebo to někdo rozhodl za něj). Většině jeho písní dominuje akustické brnkání kytary a zajímavý zpěv. Samotný Webbův hlas je celkem dobrý, ale co zvedá úroveň písniček především, je chytré používání sborů, jejich souznění s hlavním zpěvákem a celkové aranže.

Co naopak trochu otravuje, jsou věčně stejné programované bicí, ale dá se to vydržet, když se soustředíte na zpěv. Nejlepší pecky na desce jsou asi Coming Around Again, Aint True to Yourself, Grace a coververze Go to Sleep (filmovým fanouškům možná připomene komedii Bratříčku, kde jsi). Shrnutí: Webbe zpívá dobře, i když by mohl trochu více "gospelovat" a "bluesovat", živočišnost by mu určitě prospěla.

Simon Webbe: Grace, EMI 2006

Reklama

Výběr článků

Načítám