Hlavní obsah

TV tip: Černý jestřáb sestřelen, Růžový panter, Intimita

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z víkendové televizní nabídky doporučujeme drama Intimita, válečný film Černý jestřáb sestřelen i komediální klasiku Růžový panter znovu zasahuje.

Článek

Intimita

Film Patrice Chéreaua vypráví o ryze sexuálním vztahu dvou dospělých lidí, kteří se netouží blíže poznat a doufají, že to tak zůstane. Muž však po čase nevydrží pokračovat v podivně chladných schůzkách v jednom bytě a začne pátrat. Film byl na filmovém festivalu v Berlíně oceněn Zlatým medvědem a Kerry Foxová, představitelka hlavní role, získala Stříbrného medvěda. Režisér Patrice Chéreau získal Cenu Louise Delluca. ČT bohužel film vysílá v půl jedné ráno.

(Intimita, ČT1, Ne 00:35)

Růžový panter znovu zasahuje

Geniálně pomatený inspektor Clouseau už zase vytáčí šéfinspektora Dreyfuse. K této komediální klasice s Peterem Sellersem nelze mnoho dodat. Pobaví i po letech.

(Růžový panter znovu zasahuje, ČT1, So 15:25)

Černý jestřáb sestřelen

Válečné drama Černý jestřáb sestřelen natočil režisér Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner). Strhující děj je založen na skutečné události. V roce 1993 se vrátila americká armáda do Somálska sužovaného hladomorem a občanskou válkou, aby obnovila pořádek a zneškodnila klanového vůdce Aidída. Jeho klan má být v bleskové operaci zatčen, ale akce se zvrhne v nepřehlednou přestřelku a zoufalý úprk.

(Černý jestřáb sestřelen, Nova, So 21:50) 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám