Hlavní obsah

Třímetrové trolly i malé hobity představí tolkienovská výstava

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Velká výstava postav ze světa J.R.R. Tolkiena se chystá ve filmových studiích v Postupimi poblíž Berlína. Postavy z filmové trilogie Pán prstenů objely řadu zemí, teď se poprvé ocitnou poblíž ČR.

Článek

Skalní fandové z různých zemí si podle agentury DPA už teď rezervují vstupenky na výstavu, která startuje 1. února. "Už máme rezervace z Itálie, Španělska a také Nizozemí," říká šéf místního filmového parku Matthias Voss.

Mezi nejpůsobivější modely prý patří třímetrový troll s obrovskou pusou, která se chystá pohltit Froda. Byl zkonstruován zvlášť pro tuto akci, ve filmu byl pouze počítačově animován. Jsou tam ale i architektonické skvosty - třeba model Sauronovy citadely nebo Minas Tirith.

Exponátů je tolik, že při transportu z Nového Zélandu zabraly deset lodních kontejnerů - v jejich středu je samozřejmě legendární prsten. Kromě toho se návštěvníci akce seznámí se zákulisím natáčení filmu a prý přijedou i některé herecké hvězdy, organizátor ale neuvádí kdy.

Výstava trvá do konce dubna a vstupné je 12 Euro, pro rodiny s dětmi však existují slevy. Různé podrobnosti a obrázky najdete (pouze v němčině) na této stránce: www.filmpark.de.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám