Hlavní obsah

Rage Against the Machine se vrátí v původní sestavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se fanoušci nabroušených kytar a levičáckých textů dočkají události hraničíčí se zázrakem - skupina Rage Against the Machine (RATM) má v dubnu po sedmi letech znovu zahrát v původní sestavě, uvedl deník Los Angeles Times.

Článek

Skupina, která je v ČR velmi populární a vysloužila si familiární přezdívku "rejčové", má zahrát na americkém festivalu Coachella Valley Music and Arts Festival. Byli tam hlavními hvězdami už na prvním ročníku v roce 1999. RATM se podle novinářů rozpadli kvůli hádkám mezi temperamentním frontmanem Zackem de la Rochou a zbytkem kapely. 

Kytarista Tom Morello, basista Tim Commerford a bubeník Brad Wilk se pak spojili se zpěvákem Chrisem Cornellem a vytvořili formaci Audioslave, která se okamžitě zařadila k rockové špičce. Loni vydala album Revelations, které je jakýmsi kompromisem mezi někdejším stylem RATM a retrem v duchu 70. let. I jejich předešlé desky byly dost úspěšné.

Návrat RATM může být dán i tím, že Chris Cornell se cítí příliš svázán  rockovým zvukem a rozhodl se točit sólovou desku, která se mnohem více blíží soulu. Nedávno se pochlubil, že na jeho desce budou i gospelové momenty a také slavná písnička Michaela Jacksona Billie Jean. [celá zpráva]

Sólovou dráhu navíc chystá i Tom Morello, který chce být nejen kytaristou, ale i hlavním zpěvákem projektu The Nightwatchman. Deska by měla vyjít asi v dubnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Cornell z Audioslave zpívá Jacksona

Zpěvák Chris Cornell neustále překvapuje. Od Soundgarden se propracoval až k Michaelu Jacksonovi. Nedávno se pochlubil, že bude zpívat soul, nyní už jeho...

Výběr článků

Načítám