Hlavní obsah

Stoneová zřejmě dostane Zlatou malinu za svůj opožděný instinkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm nominací na filmové anticeny Zlatá malina si vysloužilo pokračování snímku Základní instinkt (Basic instinct), který před 15 lety proslavil Sharon Stoneovou. Nominována za nejhorší herecký výkon v potenciálně nejhorším filmu je i sama Stoneová.

Článek

Shodných sedm nominací v soutěži, která každoročně představuje to nejhorší, co Hollywood divákům nabídl, získala i komedie bratří Wayansových Pidihajzlík (Little man) o zloději, který se po nezdařené loupeži vydává za opuštěné malé dítě. Shawn a Marlon Wayansovi, bratři režiséra snímku Keenena Ivoryho Wayanse, se díky Pidihajzlíkovi dělí o nominaci na nejhoršího herce, podobně jako sestry Hilary a Haylie Duffovy byly navrženy na cenu pro nejhorší herečku za snímek Holky v balíku (Material Girls).

"Nechali jsme sourozence pohromadě, abychom uvolnili prostor pro další svinstvo," prohlásil John Wilson, zakladatel ocenění Zlatá malina, jehož výsledky budou letos vyhlášeny 24. února - tedy jako již tradičně den před udělením filmových Oscarů. Katastrofálním výkonům Stoneové a sester Duffových se prý vyrovná i Lindsay Lohanová v romantické komedii Jen trochu štěstí (Just My Luck).

Stoneová už malinu má

Stoneová již doma Zlatou malinu má - kritici usoudili, že v roce 1994 nic otřesnějšího než její vystoupení ve filmech Křižovatka (Intersection) a Specialista (The Specialist) neviděli. "Je to, čemu říkáme několikanásobná delikventka, možná dokonce recidivistka," podotkl Wilson. Základní instinkt 2 získal letos i nominaci v kategorii nejhorší pár stříbrného plátna, a sice pro "nestejně velká ňadra" Stoneové, za nejhorší výkon ve vedlejší roli pro Davida Thewlise a za režii pro Michaela Catona-Jonese.

Zlatá malina přišla letos také s novinkou, když přidala kategorii nejhorší rodinné zábavy. Tou prý byl letos mimo jiné Garfield 2 či Santa Claus 3. Velké překvapení pro Wilsona naopak v tomto roce znamenal šampion Zlatých malin všech dob Sylvester Stallone, který oproti očekávání nebyl nominován za snímek Rocky Balboa. Film o dalších osudech boxera Rockyho byl velmi pozitivně přijat diváky a vysloužil si lepší kritiky, než se předpokládalo.

"Začátkem loňského roku byste mne nepřesvědčili, že se do nominací nedostane... Teď bych ale rád řekl, že Stallone udělal dobrý film," řekl Wilson na adresu herce, který má na svém kontě již 30 nominací na Zlatou malinu a deset titulů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám