Hlavní obsah

Kylie Minogue má dokument o svém návratu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská zpěvačka Kylie Minogue zvítězila v loňském roce svůj boj s nádorem prsu. Oslavila to listopadovým návratem na hudební scénu a vybrala si k němu, vcelku logicky, domácí pódia. Vydavatelská společnost EMI nyní přichází s dvojalbem Showgirl - Homecoming Live, dokumentem z druhého koncertu v Sydney, jenž patřil do rámce spanilého turné u protinožců, během něhož se tamní i světový tisk předháněl v superlativech.

Článek

Tak dobré recenze Kylie dosud nikdy neměla. Deník Daily Mirror napsal, že její koncert byl fantastický a potvrdil, že je nadále královnou popu. The Herald Sun dodal, že koncert otevírající sérii dalších dvaceti byl velice úspěšný, a Daily Telegraph doplnil, že zpěvačka vyvolala na svých vystoupeních absolutní šílenství.

Jistě, přičteme-li její statečný boj se zákeřnou chorobou a obdiv, který si za to zaslouží a má ho, mohou i odborné recenze dopadnout nadmíru dobře. Záznam koncertu je ale ve skutečnosti dokumentem o jedné obrovské taneční show, ve které se hraje především o rytmus, a soudě dle fotografií v bookletu, i podívanou. Písničky australské zpěvačky jsou v podstatě tuctové, byly jen v minulosti dobře zpropagované.

Ani samotná vokalistka nedisponuje hlasem, který by - nota bene v koncertní verzi - někoho odzbrojil. Hudební doprovod je z velké části syntetický, čímž celé to vzrůšo splňuje podmínky pro udělení statutu spotřebního hudebního cirkusu pro "levné" posluchače.

Na desce jsou zachyceny písničky ze všech etap dosavadní kariéry zpěvačky. Je mezi nimi ale i White Diamond, úplná novinka, která byla napsána a nahrána v New Yorku se skupinou Scissor Sisters. Raritou a jistě nejzajímavějším momentem kolekce je skladba Kids, kterou Minogue zpívá s Bono Voxem ze skupiny U2. Ten v té době pobýval v Austrálii a zpěvačku na pódiu navštívil především proto, aby se sklonil před její lidskou odvahou a silou.

Společné provedení písničky Kids už bylo podle něho nad plán. Kylie Minogue momentálně pokračuje v turné britskou částí. Dva koncerty kvůli chřipce přeložila, přesto by měla turné v Británii skončit podle plánu 22. ledna. Nutno podotknout, že lístky na všechna vystoupení jsou vyprodané. Potom se zpěvačka hodlá věnovat realizaci nového studiového alba, jež vyjde ještě v tomto roce.

Kylie Minogue: Showgirl - Homecoming Live EMI, 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám