Hlavní obsah

Po Jamesi Brownovi zůstanou spory a snad i mauzoleum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Dědicové "kmotra soulu" Jamese Browna chtějí vzdát nedávno zesnulému zpěvákovi podobnou poctu, jaké se dostalo Elvisi Presleymu - rádi by změnili jeho dům na muzeum. A nejen to, vedle vily na Beech Islandu v Jižní Karolíně, kde bydlel, chtějí postavit i mauzoleum.

Foto: Milan Malíček, Právo

James Brown (Praha 2006)

Článek

Tyto plány ale může zhatit dlouhý soudní proces. Závěť Jamese Browna totiž nepamatuje na jeho poslední životní partnerku Tomi Rae Hynieovou a jejich pětiletého syna, neboť byla sepsána deset měsíců před narozením dítěte a více než rok před svatbou s Tomi Rae. Ta se domáhá svého podílu, jenže obdarovaní dědicové namítají, že její svatba nebyla právoplatná.

Mrtvola zpěváka, který zemřel loni na první vánoční den ve 73 letech, zatím leží v zapečetěné rakvi a dosud není jasno, kde a zda vůbec bude pohřben. Skupina kolem obdarovaných prvních pěti dětí vážně uvažuje o tom, že se obrátí na společnost spravující Presleyho pozůstalost o radu.

Nejvyšší šéf společnosti Elvis Presley Enterprises Jack Soden říká, že není nijak neobvyklé, když je pozůstalí po prominentech šoubyznysu žádají o pomoc. "Jsme rádi, když můžeme prospět našimi zkušenostmi dědicům," řekl. Presleyho muzeum Graceland navštíví každý rok 600 tisíc návštěvníků a vytváří zisky ve výši miliónů dolarů. 

Film o Brownovi na cestě

Režisér Spike Lee nedávno potvrdil listu Daily Variety, že připravuje film o Jamesi Brownovi. Brownův život natočí pro Paramount Pictures, vlastní natáčení prý proběhne spíše až začátkem roku 2008. [celá zpráva]

Producenti se asi nebudou bát pořádně zainvestovat, protože poslední dobou se ukazuje, že hudební filmy patří k nejoblíbenějším - např. Ray a Walk the line slušně vydělaly a navíc ještě posbíraly Oscary. A už se připravují další snímky: o Queen, Jimi Hendrixovi, Marvinu Gayem či Kurtu Cobainovi.

Reklama

Související články

Zemřel praotec soulu James Brown

Praotec soulu, americký zpěvák James Brown v pondělí ráno zemřel v nemocnici v Atlantě. Úmrtí třiasedmdesátiletého zpěváka potvrdil jeho agent Frank Copsidas...

S Jamesem Brownem se loučily tisícovky lidí

Tisícovky lidí se přišly rozloučit s legendárním americký zpěvákem Jamesem Brownem, který v pondělí ve věku 73 let zemřel a jehož tělo bylo ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám