Hlavní obsah

Legendární Arabela vyšla na DVD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sedmadveceti lety se natáčel pohádkový seriál Arabela, který si při každém uvedení v televizi získal srdce a přízeň miliónů diváků. Proto se tento seriál dočkal zařazení do Zlatého fondu České televize a vyjde postupně na třech DVD vybavených nejmodernějším technickým provedením.

Článek

V úterý se první ze tří DVD křtilo v pražském kinu MAT a přítomní vzpomínali také na herce, kteří v seriálu excelovali a již nejsou mezi námi, jako například Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vlastimil Brodský, Jiří Sovák a další. Skleněnou pohádkovou kouli potěžkal i režisér Václav Vorlíček, který spolu s Milošem Macourkem napsali scénář Arabely. A co v ní viděl?

"Vidím tam herce, kteří odešli a kteří dnes chybí českému filmu. A něco chybí i dnešní herecké generaci k tomu, aby věděla, jak se vytváří chytrý a kultivovaný humor," řekl uznávaný filmový režisér.

DVD je zvukově i obrazově vyčištěné, takže na rozdíl od dosud vysílaného materiálu má na novém princezna Xenie místo černých vlasů tmavohnědé.

Skoupí Arabelu milionáři?

"Já bych si přála, aby Arabelu na DVD skoupili všichni milionáři a miliardáři a dali ji do dětem do škol i bezdomovcům, prostě aby ji darovali těm, co si ji nemohou dovolit," apelovala na možnosti bohatých Ljuba Skořepová.

Ze záznamu odvysílaného v Matu pozdravila novináře také Xenie Dagmar Patrasová, která si právě užívá pobyt ve Francii. Vzpomněla na své kolegy, z nichž mnozí už nežijí, a poděkovala režisérovi za šanci v roli Xenie, díky níž odstartovala profesní dráhu pro děti. Ljuba Skořepová se zase vrátila o 27 let zpátky, kdy v roli čarodějnice nosila náročný kostým. "Měla jsem tehdy rýmu, a jak mi lepili nos, nemohla jsem vůbec smrkat. Jak jsem zase měla nalepenou bradavici, nemohla jsem jíst a bylo toho mnohem víc," zasmála se 83letá herečka, kterou ale vzpomínky na natáčení hřejí dodnes.

Třináct zhruba půlhodinových dílů bude rozděleno na tři DVD tituly, které budou vycházet postupně po měsíci. Na posledním najdou diváci také spoustu bonusů. Po Arabele, která je v pořadí druhým titulem vydávaným v edici Zlatý fond České televize ve spolupráci s časopisem DiViDi po seriálové komedii Taková normální rodinka, vyjdou dále Chalupáři, Návštěvníci a další české seriály. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám