Hlavní obsah

Brno uvede v Praze své muzikály Jesus Christ Superstar i Koločava

– PRAHA
Právo, Radmila Hrdinová

Čtyři muzikály ze své produkce uvede v GoJa Music Hall na pražském Výstavišti od 23. ledna do června Městské divadlo Brno (MDB). Budou to rocková opera Jesus Christ Superstar, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Koločava a Oliver!.

Článek

"Nejde jen o to představit naše inscenace v Praze, ale především o pokus rozšířit nabídku muzikálů pro pražské publikum," uvedl na včerejším setkání s novináři ředitel MDB Stanislav Moša. To si uvědomuje i agentura GoJa, jejíž nabídku brněnské divadlo uvítalo. Spolupráce obou scén by měla pokračovat i na podzim, kdy by se na Výstavišti měl objevit i muzikál Čarodějky z Eastwicku, který bude mít 10. února premiéru v Brně. Moša nevylučuje ani možnost představit v Praze další tituly MDB včetně původních muzikálů z domácí dílny od Milana Uhdeho, Miloše Štědroně či Zdenka Merty.

Jako první se v GoJa Hall objeví Jesus Christ Superstar, jehož šest představení je naplánováno na týden od 23. do 28. ledna. V únoru to bude Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, na přelomu března a dubna Koločava Petra Ulrycha a Stanislava Moši a na konci května dickensovský muzikál Oliver!. Podle výkonného ředitele agentury GoJa Jaroslava Topercera je zájem pražského publika velký: "Předpokládám, že budeme mít plné hlediště," řekl Topercer s tím, že, že v dubnu a v květnu se na jeviště GoJa Music Hall vrátí i deset repríz Bídníků, kteří budou mít derniéru 22. prosince, na podzim pak i Miss Saigon.

V brněnských muzikálech se představí herci Dušan Vitázek a Robert Jícha v roli Ježíše, Petr Gazdík a Ján Jackuliak jako Jidáš, Hana Holišová, Alena Antalová, Jan Apolenář a v Čarodějkách z Eastwicku také Yvetta Blanarovičová. Vstupenky je možno zakoupit ve všech obvyklých předprodejích v cenách od 299 do 599 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám