Hlavní obsah

Elton John chce podpořit ruské gaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva se ještě nestačila vzpamatovat z obřího koncertu americké popové hvězdy Madonny a ruští promotéři už hlásí "hudební bomby" na letošní rok. V ruské metropoli by měl vystoupit Elton John, americká skupina Aerosmith a téměř jistě i irská legenda Bono Vox s kapelou U2.

Článek

Metropole ruského severu Petrohrad se zase letos těší na Rolling Stones, jejichž koncert musel být loni zrušen kvůli zranění kytaristy Keitha Richardse.

Největší pozornosti se zatím v Rusku těší připravovaný koncert Eltona Johna. Letos šedesátiletý zpěvák, který vystupoval v Moskvě už v brežněvovských dobách, chce koncert věnovat utlačované ruské sexuální menšině gayů a lesbiček.

Obří koncerty se na Rudém náměstí organizují stále složitěji. Loni tam nepustili Madonnu kvůli odporu pravoslavných věřících. Štěstí neměl ani britský kytarový mág Eric Clapton, který kvůli zákazu vystupovat na Rudém náměstí zrušil cestu do Ruska.

Podle průzkumu listu Izvestija si pětina Rusů nepřeje, aby na Rudém náměstí kdokoliv vystupoval, protože náměstí je podle nich "svaté místo". Přibližně stejnému počtu lidí je to ale jedno - náměstí je prý už stejně "znesvěceno" obřím nákupním centrem GUM a v současnosti i umělým kluzištěm. Více než 40 procent dotázaných si myslí, že v první řadě je třeba z náměstí odstranit mauzoleum a hroby někdejších sovětských mocných.        

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám