Hlavní obsah

Nejoblíbenější americké komedie? Forrest Gump, Někdo to rád horké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 48 000 čtenářů volilo nejlepší americké komedie. Nejvíce hlasů dostaly filmy Forrest Gump (24%) a Někdo to rád horké (14%). Ostatní měly výrazně slabší ohlas. Ankety nevyjadřují názor redakce.

Článek

Někteří hlasující si stěžovali, že tragikomedie Forrest Gump není komedie, jenže velká část čtenářů si myslí, že je. Komedie nenominují Novinky, redakce do nominací odmítá zasahovat a cokoliv zakazovat, seznam filmů jen mírně doplňujeme. Otázka, co je ještě komedie, je značně subjektivní a existuje spousta čtenářů, kteří přísahají, že i Kill Bill a Pulp fiction jsou komedie k popukání.

O této otázce zajímavě pojednává i film Woodyho Allena Melinda a Melinda. Skupina lidí se v něm hádá, co je komedie, a k jednoznačnému závěru nedospějí. Jeden moudrý člověk řekl: "Komedie je tragédie, která se stala někomu jinému". Vyrovnat se s tím, toť věčný úkol filozofie.

Zbývá jen doplnit, že do první desítky se dostaly také snímky Doba ledová (7 %), Ace ventura (5%), 50 krát a stále poprvé (3%), Shrek (3%), Žhavé výstřely 2 (3%), Bláznivá střela (3%), Borat (3%), Pulp Fiction (3%). 

Nejoblíbenější americké komedie
1. Forest Gump
2. Někdo to rád horké
3. Doba ledová
4. Ace Ventura
5. 50 krát a stále poprvé
6. Shrek
7. Žhavé výstřely 2
8. Bláznivá střela
9. Borat
10. Pulp Fiction

ANKETY NEVYJADŘUJÍ NÁZOR REDAKCE

- každý může nominovat cokoliv, pokud to odpovídá žánru a napíše správně název

- strategií Novinek je pokud možno nezasahovat a nic nezakazovat

- Novinky si vyhrazují právo mírně doplnit seznam nominací, pokud tam chybí nějaké slavné a všeobecně uznávané dílo

- kultura není sport - víme, že žádné vítězství nemůže mít absolutní platnost, toto je jen lidová anketa a jejím smyslem je pobavit a vyvolat diskuzi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám