Hlavní obsah

Regionální TV mohou dál vstupovat do vysílání Primy

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání ve středu rozhodla, že vstupy regionálních televizí do vysílání TV Prima v ranních a odpoledních časech jsou oprávněné a v souladu s udělenými licencemi. Televize vstupují do programu ráno mezi sedmou a osmou hodinou a vpodvečer mezi čtvrtou a šestou hodinou.

Článek

Vstupy se týkají jen některých krajů, například Jihomoravského, Jihočeského, Zlínského, Královéhradeckého a Pardubického. V ostatních krajích se Prima s regionálními televizemi dohodla, kdy mohou do vysílání vstupovat.

Televize musí upravit své programové schéma tak, aby její pořady plynule navazovaly na vysílací časy programů držitelů licencí k regionálnímu a lokálnímu televiznímu vysílání na sdílených kmitočtech. Toto již Prima udělala a časy postupně mění.

Rada současně uložila všem regionálním televizím sdruženým v Regionální televizní agentuře (RTA), které do vysílání Primy vstupují, aby se zdržely vysílání pořadů, které nejsou v souladu s jejich programovou specifikací. Některé televize údajně nevysílají regionální program ale například programy některých celostátních kabelových televizí.

"RTA šíří své programy dle platných programových specifikací," sdělil  majitel RTA Jaroslav Berka. "O obsahu vysílání jsme připraveni vést s vysílací radou diskusi, protože naše regionální studia vysílají v náběhovém schématu a plánují do programu postupně zařazovat další atraktivní formáty zaměřené nejen na regionální zpravodajství, ale i na publicistiku, kulturu, životní styl a sport," dodal Berka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám