Hlavní obsah

Zemřel slavný producent Carlo Ponti

– ŽENEVA

Italský filmový producent Carlo Ponti zemřel ve věku 94 let. Skonal v nemocnici v Ženevě po komplikacích plicního onemocnění. Byl manželem herečky Sophie Lorenové.

Článek

"Zemřel v noci," potvrdila agentuře Reuters neteř Lorenové Alessandra Mussoliniová. "Byla to pokojná smrt. Byla u něj jeho manželka a děti," řekla vnučka někdejšího fašistického diktátora Benita Mussoliniho. Ponti byl podle ní hospitalizován v Ženevě od Vánoc.

Ponti se podílel na slavných filmech jako byla např. Silnice Federica Felliniho, Zvětšenina Michelangela Antonioniho nebo Doktor Živago Davida Leana, který získal šest Oscarů.

Mezi 260 filmy, které měl na kontě, nechybí ani legendární Formanova komedie Hoří, má panenko, která byla v roce 1969 nominována na Oscara, ale nevyhrála.

Příběh hvězdného páru

Ponti se narodil 11. prosince 1912 v italské Magentě. S patnáctiletou Lorenovou se seznámil jako dospělý, sedmatřicetiletý muž, když se účastnila soutěže krásy.

Byl již ženatý a jejich vztah byl vnímán jako velmi skandální. Poprvé si ji vzal už v roce 1957, ale sňatek byl zrušen. Podruhé se vzali v roce 1966. Ponti měl tři děti (Edoarda, Carla a Alexe), dvě s Lorenovou. 

Ponti své partnerce v podstatě zajistil kariéru. Lorenová kvůli němu začala studovat angličtinu a herectví. Řadu rolí v italských filmech jí dal sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám