Hlavní obsah

Hlasový talent zvaný JoJo

Právo, Jarolav Špulák

Šestnáctiletá americká zpěvačka JoJo (vlastním jménem Joanna Noelle Levesque) musela od prvních krůčků vědět, jaký bude její úděl. Vyrůstala na předměstí Bostonu, v domě plném hudby. Její matka byla sólistkou kostelního sboru a profesionální herečkou v hudebních divadlech. Od dětství zpívala dceři náboženské písně a operní árie.

Článek

Když se dívka přihlásila na casting televizního programu stanice CBS, požádali ji producenti, aby v jednom dílu zazpívala nějakou náročnou písničku. Vybrala si Respect od Arethy Franklin a diváci byli šokováni.

Vystoupení v televizních pořadech a účast na festivalech gospelové hudby z ní postupně udělaly hvězdu. Po účasti v programu America's Most Talented Kids se jí ujal producent Vincent Herbert, který předtím pracoval s Destiny's Child nebo Tony Braxton. Nabídl jí smlouvu se svým vydavatelstvím Blackground Records a v roce 2004 jí pod jeho křídly vydal debutové album nazvané prostě JoJo.

Nová deska The High Road vyšla v Evropě na sklonku loňského roku. JoJo se na ní představuje jako zpěvačka schopná propojit svým zpěvem styly r'n'b, soul, gospel a pop. Má sytý, výrazný hlas, který dokáže kolorovat mnoha barvami, a bezpečně se pohybuje v nízkých i vysokých polohách. Některé skladby sice trpí stereotypem, který je charakteristický pro uvedené styly a nabízí větší prožitek samotné zpěvačce než posluchači, nicméně slyšet její vokální výkon (a koneckonců i rap) je velice povzbudivé.

První singl z alba, skladba Too Little, Too Late, se během týdne dostal ze 66. příčky americké hitparády na třetí. Ve skladbě Anything je použit sampl ze slavné písně Africa (1982) skupiny Toto.

JoJo: The High Road

Warner Music, 59:12

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám