Hlavní obsah

Pavlíčkovo DVD je povinným přírůstkem rockerovy sbírky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Pavlíček je persona, které se nedá vyhnout při žádné diskuzi o českém rocku. Pokud vydá DVD, je to událost a povinný přírůstek do sbírky každého rockera.

Článek

V červnu 2006 vstoupil kytarista a skladatel Michal Pavlíček do tzv. Beatové síně slávy a v souvislosti s tím odehrál monstrkoncert s filharmoniky a mnoha hosty v pražské Sazka Aréně. Záznam pořídila Česká televize a za to jí patří dík. Společně s kompilací Na kloboučku totiž tvoří absolutní špičku českých hudebních DVD.

Koncert trvající cca 80 minut zachycuje všechny polohy, ve kterých se fenomenální instrumentalista pohyboval nebo pohybuje. Intimní náladovky s akustickou kytarou, svižné funky, jazzrock, brutální punk-rockové běsnění i nadžánrové experimenty s velkým symfonickým orchestrem. Jistě, výběrovská Zubatá se smyčci a dechy je hodně odvážná a nemusí každému sednout, ale to hodnotu DVD nesnižuje.     

Unikátní je složení zpěváků - střídá se tu např. Matěj Ruppert, Viktor Dyk, Lenka Dusilová, Bára Basiková, Vilém Čok, Jana Koubková či Kamil Střihavka. Rozjásanou rockerovu duši tak může pořádně skřípnout jen jeden detail - nikdo nepozval Kocába. Mrazivá předzvěst konce jedné velké hudební legendy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám