Hlavní obsah

Čtenáři Novinek zvolili nejhorší píseň všech dob: Bílou orchidej

Novinky, Stanislav Dvořák

Bezmála 70 000 lidí se zúčastnilo ankety Nejhorší písnička všech dob. Suverénně zvítězila nechvalně známá Bílá orchidej od Evy a Vaška, která získala 33,5 % hlasů. Druhý je Sámer Issa s Busted (7,8 %) a třetí Tokio Hotel a hit Durch den Monsun (6,5%).

Článek

Chcete je stále více - tak tady je máte! Tajemné duo Eva a Vašek proniklo do světa teprve nedávno díky teleshoppingu, bez smlouvy s jakýmkoliv renomovaným vydavatelstvím. Desetitisícům účastníků ankety je třeba dát za pravdu, že Bílá orchidej je vskutku smrtícím koktejlem. Jeho hlavními složkami jsou prvky dechovky a ultrakýčovitého popu, vše obaleno v nejlacinějších hospodsko-zábavových aranžích.

Eva a Vašek dosáhli zvuku, který dohání průměrného hudebního publicistu k šílenství a zařezává se do hlavy jako řeznický nůž do prasátka na venkovské zabíjačce, k níž je Bílá orchidej ideálním soundtrackem.

Pěkné druhé místo obsadil Sámer Issa a jeho Busted. Sámer je produktem soutěže Česko hledá Superstar a sám o sobě prohlašuje, že dělá R & B. Možná dělá spíše divný pop, každopádně výsledek ankety ukazuje, že tenhle mladý ťunťa mnoha lidem leze pořádně na nervy.

Třetí místo náleží německé "senzaci" Tokio hotel a jejich Durch den Monsun. Za mohutné reklamy vtrhla skupina i k nám a v dubnu koncertuje v Ostravě. Proč tolik uráží uši čtenářů? Snad je to jejich průhledně komerční rebelantství, snad slabé melodie.

TOP 10

1. Eva a Vašek - Bílá orchidej

2. Sámer Issa - Busted

3. Tokio Hotel - Durch den Monsun

4. Ilona Csáková - Růžová

5. Lunetic - Máma

6. Iveta Bartošová - September Lady

7. Aqua - Barbie Girl

8. Ewa Farná - Měls mě vůbec rád

9. Lucie bílá - Trouba

10. Petr Čejka - Večerníček pro dospělé

Mezi další "úspěšné" patří Ilona Csáková s písní Růžová (6 %), nezapomenutelný Lunetic s Mámou (4,5 %) či miláček českého bulváru Iveta Bartošová s dílkem September Lady (4,3%). Druhým zástupcem zahraničního braku v první desítce je skupina Aqua a song Barbie Girl (3 %). Následuje Ewa Farná (1,75%) a Trouba Lucie Bílé (1,6 %). Peloton uzavírá Petr Čejka a Večerníček pro dospělé (1,3 %).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám