Hlavní obsah

TV tip: Nový seriál Eden, Casablanca i Eddie Murphy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nadcházejícího víkendu upozorňujeme na nový český seriál Eden, komedii Záměna či léty prověřenou Casablancu.

Článek

Eden

V novém seriálu ČT Eden řeší zapeklité kriminální případy Jan Potměšil a Ondřej Vetchý. Jeden z hrdinů je při přestřelce vážně zraněn a musí trávit dlouhé měsíce v rehabilitačním ústavu v Kladrubech. Kolega-detektiv za ním ale stále jezdí, ukáže se, že právě v ústavu mu může pomoci v pátrání. Tvůrci seriálu slibují zajímavé zápletky i dostatek akčních scén, v českých seriálech ne zcela běžných.

(Eden, Ne, ČT1 20:00) 

Casablanca

Kultovní melodrama, které v USA pravidelně boduje v anketách hledajících nejlepší filmy všech dob, by měl aspoň jednou za život vidět každý filmový fanda. Podle některých publicistů má stařičký snímek s Humphrey Bogartem a Ingrid Bergmanovou mimořádně magickou atmosféru, jakési těžko definovatelné kouzlo. Jestli vydrželo až do roku 2007, se můžete přesvědčit sami v sobotu na ČT2. 

Příběh se odehrává za války v Casablance, místě, kde se setkávají dobrodruzi a utečenci s tajemnou minulostí. V baru zdánlivě cynického Ricka se jednou objeví protifašistický odbojář Viktor Laszlo (prý pochází z Československa!) a jeho žena Ilsa. Rick v ní však pozná svou bývalou milenku, která mu za nejasných okolností zmizela.

(Casablanca, ČT2, So 9:50)

Záměna

Starší, ale povedená komedie s Eddiem Murphym a Danem Aykroydem zůstává vděčnou televizní zábavou. Zápletka je založena na tom, že dva znudění milionáři z legrace změní životní role pouličnímu tulákovi Billymu a úspěšnému obchodníkovi. Film natočil v roce 1983 americký režisér a herec John Landis, který má na kontě i Cestu do Ameriky a slavné videoklipy Michaela Jacksona Thriller a Black or White.

(Záměna, Nova, Pá 20.00)

Anketa

Nenechám si ujít:
Eden
47 %
Casablanca
30,1 %
Záměna
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2994 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám