Hlavní obsah

Lucie Bílá marně hledá textaře

PRAHA

Česká slavice Lucie Bílá hledá autory pro svou novou desku. Klepe na dveře hudebních skladatelů a textařů, ale zatím nic. Všichni raději napíšou písničku pro někoho, koho si mohou sami zformovat. Autoři se prý tak trochu obávají, aby je Lucie nezastínila. Alespoň tak to Bílá cítí.

Foto: Marek Venuta

Jeden z mnoha předvolebních plakátů, který radil, koho volit.

Článek

"Já ale bojuji a desku vydám. Už se na to moc těším," řekla novinářům Bílá. "Teď se říká, že jsem dlouho nic nevydala, pak se zase bude říkat, co to ta Bílá zase vydala. Ale já se na to opravdu těším. I na kritiku novinářů." Poslední sólová deska Lucie Bílé nazvaná Úplně nahá vyšla už v roce 1999, nejúspěšnější deska Missariel v roce 1992. Textařka Lucčiných hitů Gabriela Osvaldová, která s ní udělala několik autorských desek, vidí věc trošičku jinak. "Myslím si, že jsme s Ondřejem (Soukupem)dokázali, že pro Lucku těžké psát není. Je to úplně stejné jako pro ostatní interprety," řekla Osvaldová. "Akorát ona si musí včas rozmyslet, jestli to chce od nás, nebo od někoho jiného." Problém je podle naší přední textařky v tom, že začala pro Lucii už psát, má texty v podstatě na polovinu cédéčka, ale Bílá se pak odmlčela.

Muzikantský vliv manžela?

Manželský a tvůrčí pár Osvaldová a Soukup teď nevědí, jestli nechce dělat desku s někým jiným. "Lucie nám k tomu nic víc neřekla. Kdyby řekla, musím tu desku mít za dva měsíce, tak ji měla hotovou. Jednu dobu na to hodně pospíchala, já textovala jako šroub. Pak se odmlčela, aniž by mi řekla, jestli mám pokračovat, nebo ne," řekla Osvaldová. Podle Osvaldové možná Bílá váhá, zda si nevybrat jiný tvůrčí tým. "Její situace se změnila, má v rodině muzikanta, a tak jsme měli pocit, že bude třeba chtít spolupracovat s jeho okolím," vysvětluje textařka. Problém má šestatřicetiletá Lucie i s filmováním. Novinářům si postěžovala, že by ráda hrála, což prý snad trochu umí, ale režiséři říkají, že je příliš výrazná, a raději do filmu obsadí někoho podstatně více anonymního. Lucie Bílá je sedminásobnou Českou slavicí, držitelkou ceny Thálie v oboru muzikál za titulní roli v Johance z Arku, zahrála si velké role ve filmech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám