Hlavní obsah

ČT začíná vysílat magazín pro mladé Sabotáž

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy začne Česká televize uvádět první antilifestylový magazín všech dob. Jmenuje se Sabotáž a vysílán bude každou středu v 18.30 na ČT 2. Formát vznikl v hlavách Tobiho a Vladimíra, kolegů v muzice i v kapele, mistrů (bez)pointového humoru z jednoho úspěšného ranního severomoravského rádia.

Článek

Oba shodně tvrdí: "Sabotáž je první antilifestylový magazín na světě. Je to projekt, který si klade za cíl s nadhledem a humorem měnit zažité stereotypy číhající všude kolem nás."

Původní nápad vykrystalizoval v zábavně-naučný formát s prvky reality show a infotainmentu. Dva nedokonalí agenti s kamerou a mikrofonem se pro uspokojení záhadného, možná geniálního profesora, a za pomoci téměř dokonalého palubního počítače vydávají neprošlápnutými cestami a utrží na nich kromě poznání i nějakou modřinu či ostudu.

V prvních dílech agenti Tobi a Vladimír na vlastní kůži vyzkouší, jak vyzrát na školu, jak nemít hlad, okusí hrátky s ohněm, jak se otužovat, jak být in, jak ,vytůnit‘ byt, půjdou po stopách Bruce Lee či lyžníků a sáňkařů. Sabotáž vzniká jako týmová práce. Do základního týmu patří: agent Tobi, agent Vladimír (též scenárista a autor hudby), Profesor a palubní počítač Sáša. Mimo obraz stojí dramaturg Marcel Nevín, šéfdramaturg Marek Dohnal, hlavní kameraman Jakub Fabián, grafik a výtvarník Georgi Stojkov, režisérka Markéta Nešlehová, produkční Olga Grossmannová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám