Hlavní obsah

Finále StarDance sledovalo dva a čtvrt miliónu lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Králem a královnou tanečního parketu se v taneční soutěži České televize StarDance v sobotu stali Roman Vojtek a Kristýna Coufalová, kteří získali i cenu za nejlepší polku. Ve finále pár porazil Václava Vydru s Petrou Kostovčíkovou. Finále StarDance sledovalo na ČT1 2,295 miliónů lidí, což je 51 procent diváků, kteří měli zapnutou televizi.

Článek

Po vítězství Roman Vojtek řekl, že o skleněnou plastiku Bořka Šípka určenou pro vítěze, je připraví rodiče Coufalové, kteří ji vystaví ve své taneční škole. Vyjádřil naději, že o titul nepřijdou, i když zmínil, že možná by bylo dopadlo všechno jinak, kdyby nemusela ze soutěže kvůli zranění partnera Jaroslava Kuneše odstoupit Mahulena Bočanová. [celá zpráva] Ještě předtím porotu požádal, aby ukázala desítku pro jeho partnerku. "Nešlo nám o to, který z nás vyhraje, to už bylo podružné," shodli se oba po svých posledních výkonech.

Václav Vydra, který patřil k outsiderům soutěže, nebyl smutný z druhého místa. Zdůraznil, že je to "soutěž v tanci". Sám sebe považoval spíše za šaška. Druhé místo ho mrzelo jen kvůli partnerce, která pro něj osobně je královnou tanečního parketu. "V tanci jsem byl celou dobu závislý na partnerce. Ač to tak nevypadalo, Petra mě celou dobu vedla a ve světlých chvilkách jsem měl dokonce pocit, že opravdu tančím," zasmál se herec.

Finálový souboj byl velmi velmi těsný. Po třech tancích byla ztráta páru Vydra - Kostovčíková na Vojtka s Coufalovou jen dva body. Oba páry výtečně zvládly volný program, kdy si vybíraly tanec podle svého výběru. Vojtek vsadil na lidovou notu a strhl energií, Vydra zase zúročil to, že výborně stepuje. Nepropadl však ani v rumbě ani ve slowfoxu. Budoucí vítězové předvedli sambu a tango. Jedna z porotkyň Vydrovi v závěrečné řeči řekla, že teď už je tanečník. I Michael Kocáb zmínil, že právě Vydra v soutěži udělal největší pokrok, že je "jako maratónec, který běží ve středu pole, ale všechny soupeře uchechtá".

Poslední tanec už nehodnotila porota, Vojtek s Coufalovou zatančili quickstep na známou Eislerovu melodii Mackieho Messera a Vydra přtekvapil kamennou tváří ve vypjatém passu doble.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze soutěže StarDance vypadla Helena Zeťová

Nepomohly jim krásné šaty, pěkná hudba ani ladné kroky. První taneční pár, který se z rozhodnutí diváků rozloučil v sobotu večer s taneční soutěží České...

Výběr článků

Načítám