Hlavní obsah

Ve finále StarDance se rozhodne mezi Vojtkem a Vydrou

Právo, Jana Preglerová

V sobotu večer se z obrazovky České televize dozvíte, který z tanečních párů soutěže StarDance zvedne nad hlavu skleněnou vázu a získá titul král a královna tanečního parketu. Diváci svými SMS hlasy rozhodnou, zda se stane vítězem Roman Vojtek s Kristýnou Coufalovou nebo Václav Vydra s Petrou Kostovčíkovou.

Článek

"Beru to především jako show. Snažím se pobavit sebe i lidi. Jinak ale o nic nejde. Nejde o peníze, čest ani slávu," míní padesátiletý herec Václav Vydra, syn herečky Dany Medřické.

O tom, že tanec může být taková dřina, neměli prý ani on, ani druhý finalista Vojtek potuchy. Když se pro účast rozhodovali, zajímala je hlavně nová zkušenost. Dnes jsou překvapeni svým výkonem i tím, jakou odezvu taneční show v Česku vyvolala. Finále však moc neřeší a tvrdí, že na vítězství jim ani příliš nezáleží. "Při prvním díle jsem byl hodně nervózní. Teď už je to v pohodě. Je to jen otázka štěstí. Nejde nám o to vyhrát," nechal se slyšet  muzikálový herec a zpěvák Vojtek.

Vydra si před soutěží na tanec moc nepotrpěl. "Chtěl jsem se něco nového naučit. Bylo to ale hodně náročné fyzicky, časově, i na hlavu," konstatoval. "Bylo mi úplně jedno, co mám tančit. Žádný tanec jsem neuměl. Nikdy jsem netančil, plesy mě nezajímaly. Když jsem potřeboval zatančit v divadle, měl jsem s tím problém. Teď už mám chuť si občas zatančit," poznamenal Vydra.

Eben zazpívá

Finále bude mít jiné aranžmá než předchozí díly. Během večera se představí v krátkých ukázkách všech osm soutěžních párů. Pak vplují na parket společně a Valčík na rozloučenou všem zazpívá překvapivě moderátor Marek Eben. Zajímavá je i váza pro vítěze od uznávaného výtvarníka Bořka Šípka. Připomíná rozevlátou krinolínu.

Nečekaný zvrat zažily sázky na vítěze. Největším favoritem se senzačně stal pár Vydra-Kostovčíková, který však od počátku patřil k outsiderům. I při vypisování kurzů na finále bookmakeři Vydrovi nevěřili. Sázkaři  však poměr sil zcela obrátili.

Co páry zatančí

  • Vojtek a Coufalová sambu, tango a quickstep  
  • Vydra a Kostovčíká rumbu, slowfoxtrot a passo doble
  • Čtvrtý tanec si pár vybere sám a nemusí to být žádný ze soutěžních tanců.

Každý z předchozích dílů StarDance sledovalo v průměru 1,9 miliónu diváků, což  je jen o 100 tisíc méně než u letošní třetí řady Česko hledá SuperStar na Nově. Mluvčí ČT Martin Krafl označil StarDance za jeden z nejúspěšnějších projektů České televize posledních let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám