Hlavní obsah

Muzikál Ježíš se vrací do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Muzikálový soubor Městského divadla v Brně, oceněný několika Tháliemi, se na půl roku přestěhuje na pražskou scénu v divadle GoJa Music Hall. Představí se i v legendárním muzikálu Jesus Christ Superstar.

Článek

"Podepsali jsme smlouvu s Městským divadlem Brno, kde se pod vedením zkušeného režiséra a ředitele divadla Stanislava Mošy hrají činohry a muzikály na evropské úrovni. Jejich nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar autorů Andrewa Lloyda Webbera a Tima Riceho mělo velký ohlas nejen v Brně, ale i ve Španělsku, Německu či Nizozemsku.

V lednu Ježíše s původním libretem Michaela Prostějovského uvidíme i na naší scéně," říká Jaroslav Topercer z pořádající agentury Goja.

Brněnský soubor však v Praze zůstane až do prázdnin. V únoru představí další dílo dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice, muzikál Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, který je prvním společním dílem těchto autorů. Josefa hraje Dušan Vitázek, který byl oceněn Cenou Thálie, vypravěčku dělají Markéta Sedláčková, také držitelka Thálie, a také Hana Holišová, současná hvězda televizního seriálu Rodinná pouta.

Na jaře přijdou další muzikály

V březnu bude na programu muzikál Petra Ulrycha a Stanislava Mošy Koločava a v květnu diváky nechá nahlédnout do světa Charlese Dickense, a to rodinným muzikálem Lionela Barta Oliver.

"Při konkursech na Bídníky a Miss Saigon jsme potkali hodně umělců z Městského divadla v Brně. Je to obrovská líheň talentů. Třeba Jitka Čvančarová (Ordinace v růžové zahradě, Bídníci), Alena Antalová (Pojišťovna štěstí), Pavla Ptáčková (Redakce, Ordinace v růžové zahradě), RomanVojtek či již zmiňovaná Hana Holišová. Stanislav Moša umí vyhledávat talenty a divadlo vede skvěle. Chceme, aby Městské divadlo Brno mělo v Praze stálou scénu," dodává Jaroslav Topercer.

Muzikálová doba, kdy mělo první nastudování Ježíše 1200 repríz a Dráculu vidělo přes milión lidí, je nenávratně pryč. Proto v Goja Music Hall chtějí uvádět každý měsíc jiné dílo a rádi by do Prahy přivezli i představení ze Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám