Hlavní obsah

Bob Dylan chce zarazit film o smrti Warholovy múzy

Novinky, Stanislav Dvořák

Legendární Bob Dylan chce zastavit promítání filmu Factory Girl a právníci budou mít plné ruce práce. Podle Dylana film naznačuje, že kvůli němu zemřela múza Andyho Warhola Edie Sedgwicková. Není jediný, komu je z filmu zle. Jeho kolega Lou Reed už filmaře počastoval vulgárními výrazy.

Článek

Dylanovi právníci už napsali producentům a scénáristovi, že požadují okamžité zastavení šíření filmu, dokud ho neuvidí. Factory Girl má mít americkou premiéru 27. prosince.

Film údajně naznačuje, že Edie Sedgwicková (hraje ji Sienna Millerová) spáchala sebevraždu pomocí prášků na spaní poté, co ji Dylan opustil. Tvůrci filmu zřejmě čekali problémy, a tak postavu pojmenovali Danny Quinn, přestože je zřejmé, že muž s harmonikou má být Dylan. Podle jeho právníků změna jména nestačí a chystají žalobu. I když nebylo použito jméno Dylan, dochází podle nich k porušení osobních práv.

Lou Reed: Vy kur..

Zpěvák Lou Reed, který Sedgwickovou osobně znal, byl osloven, aby se na filmu podílel, ale to rezolutně odmítl. Podle New York Daily News ho výsledek pořádně rozohnil a nadával jako dlaždič. "Četl jsem ten scénář. Je to jedna z nejnechutnějších, nejhnusnějších věcí, co jsem kdy viděl... Je neuvěřitelné, jak hluboko mohou někteří lidé klesnout ve snaze vydělat si peníze," řekl Reed.

Filmaře v čele s režisérem označil nelichotivým výrazem "whore", užívaným pro ženy lehkých mravů. Ve filmu zní Reedova hudba, i když nehraje a nezpívá přímo on.

Reklama

Související témata:

Související články

Film o Warholově múze rozzuřil Lou Reeda

Režisér George Hickenlooper natočil film Factory Girl o Warholově múze Edie Sedgwickové, která zemřela na předávkování. Podle hudební legendy Lou Reeda...

Výběr článků

Načítám