Hlavní obsah

Honeck nebude šéfdirigentem České filharmonie

Právo, VLA
PRAHA

Rakušan Manfred Honeck zatím nebude šéfdirigentem České filharmonie. Od sezóny 2008/2009, kdy končí smlouva dosavadnímu šéfovi orchestru Zdeňku Mácalovi, však bude Honeck hlavním hostujícím dirigentem.

Článek

S Českou filharmonií spolupracuje už delší dobu a byl považován za jednoho z hlavních kandidátů na místo šéfdirigenta. Od sezóny 2008/2009 však nastupuje zároveň na místo hudebního ředitele opery ve Stuttgartu.

Jednu sezónu bude tedy ČF bez šéfdirigenta a během té doby se rozhodne o Mácalově nástupci. "Se Zdeňkem Mácalem jsme domluveni na další spolupráci i po roce 2008, kdy se chce věnovat více hostování u dalších orchestrů. Protože mu bude 73 let, dohodli jsme se, že smlouvu nebudeme prodlužovat," vysvětlil ředitel ČF Václav Riedelbauch a dodal, že Honeck zůstává i nadále jedním z kandidátů na šéfdirigenta.

"Musím zkusit, jestli jde kombinovat práci ve Stuttgartu v opeře a zároveň působit v Praze u tak znamenitého orchestru," poznamenal k tomu Honeck, který začínal svou kariéru jako houslista Vídeňských filharmoniků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám