Hlavní obsah

ČT: Události budou trvat hodinu a začne Eurosong

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize ve čtvrtek ráno představila svůj program na rok 2007. Mimo jiné potvrdila, že hlavní zprávy budou mít hodinu a začínají už od sedmi hodin. Přibudou dva nové seriály a drobné změny zaznamená publicistika.

Článek

Hlavní zprávy, které odsouvají oblíbený Večerníček na 18:45, nabídnou hodinu reportáží. Posíleno bude regionální zpravodajství, počasí bude pravidelně od 19:40 a novinky ze sportu v 19:45.

Z dramatické tvorby ČT nabídne např. povídkový cyklus s Miroslavem Donutilem, leteckou romanci Boží pole a komedii Igora Chauna Malé velké gatě. Do 50. let je situován snímek Swingtime o StB, do válečných dob pak Operace Silver A. V oblasti klasických seriálů ČT upozornila na Příkopy (navazují na Náves) a detektivní Eden s Ondřejem Vetchým a Janem Potměšilem.

Programový ředitel ČT František Lambert uvedl, že televize chystá "34 nových pořadů" a "desítky premiér". ČT prý výrazně navýšila prostředky na výrobu a nákup novinek.

Pozměněny budou Černé ovce a Testoviny, úplně nový publicistický pořad nese název Fenomén dnes. Pro děti má být pořad Smajlík.

Eurosong

ČT se také zapojí do pěvecké soutěže Eurosong, která probíhá v zahraničí téměř půl století. Finále se bude vysílat v květnu z Helsinek. 

Další zábavný pořad s kapkou poučení se má jmenovat O korunu krále Karla. Jde o obdobu dříve populární "Anežky". Nebudou chybět ani zábavné scénky, moderovat bude Jan Čenský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám