Hlavní obsah

Divokej Bill prohrál sud piva

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Divokej Bill získala Českého slavíka a kytarista Vašek Bláha Právu řekl: Prohrál jsem sud piva.

Článek

Máte za sebou nabitý a úspěšný rok, dobře přijatou desku, velké turné a hity v rádiu. Čekali jste, že získáte Slavíka?

Popravdě řečeno nás už od minulého roku na Andělech i na Slavících různí lidé hecují, že bychom to konečně mohli vyhrát. Vždycky jsme totiž byli druzí, třetí, čtvrtí nebo pátí. O to bylo vítězství letos příjemnější. Já se dokonce vsadil o sud piva, že první nebudeme. Naštěstí jsem ho prohrál...

Prý Slavíka řadíte nad ostatní podobné hudební ceny.

To je pravda. Jsme kapela, ve které není moc vystudovaných muzikantů. Nemáme ani velké zkušenosti nebo učitele hudby. Jsme fakt takový vesnický bigbít a je pro mě neuvěřitelné, kam jsme se s tou naší kutálkou dokázali dostat. A protože jezdíme hrát pro lidi a vždycky to byl náš největší cíl a naše krédo, tak si Slavíka nejvíc vážíme. Ten totiž prezentuje názor lidí. Tudíž si myslím, že úspěch v této anketě je maximum v různých hodnoceních, jakého se nám mohlo dostat.

Co plánujete pro příští rok?

Samozřejmě doufáme, že bude podobně úspěšný. Rádi bychom udrželi nasazenou laťku, ne-li ji posunuli výš. Plánujeme vydat DVD z českobrodského festivalu. Teď jsme byli na takovém kapelním soustředění, vymýšlíme nové pecky a pracujeme na nové desce.

Poprvé v životě jste právě v sobotu při vyhlášení Českého slavíka hráli na playback. Přitom si například Aneta Langerová prosadila možnost hrát živě. Proč se to nepodařilo vám?

My jsme za to dost bojovali. Když jsme se o vystoupení na slavnostním večeru dohadovali, bylo to, že nebudeme hrát na playback, naší první podmínkou. I když zahrát jednu píseň v takové atmosféře většinou nedopadne úplně nejlépe a dá se to dost pokazit. Nakonec nám bylo řečeno, že si to Aneta domluvila jako první a zahraje na začátku, kdy bude mít všechno nastavené. Pak se to mělo podle scénáře sklidit a pro živé hraní už nebyl prostor.

Tak jsme to řešili tím způsobem, že jsme se předevčírem sešli ve zkušebně a nahráli Čmeláka za půl hodiny na čtyři mikrofony. Takže to alespoň nebyla ta klasická rádiová verze, a tím bylo punku jakoby učiněno zadost.

Reklama

Výběr článků

Načítám