Hlavní obsah

Do Českého slavíka letos přišlo 153 000 hlasů

Přes 153 000 hlasů přišlo do letošního ročníku ankety nejpopulárnějších zpěváků a kapel Český slavík. "Je to zhruba o 50 000 více hlasů než loni," řekl Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica. Vyhlašovací ceremoniál se uskuteční v sobotu ve Státní opeře Praha a v přímém přenosu jej odvysílá televize Nova.

Článek

Organizátoři soutěže ve středu oznámili, kterým šesti zpěvákům, zpěvačkám a kapelám přišlo nejvíce hlasů. Šanci na vítězství mají v abecedním pořadí Dan Bárta, Petr Bende, Karel Gott, Petr Kolář, Daniel Landa a Jaromír Nohavica. V kategorii zpěvaček zvítězí jedna umělkyně ze šestice, do níž se probojovaly Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Helena Vondráčková, Lucie Vondráčková a Helena Zeťová.

Českým slavíkem v kategorii skupin se může stát Čechomor, Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof či Olympic. Informace o způsobu hlasování, o historii soutěže a pravidla ankety jsou na internetové stránce www.ceskyslavikmattoni.cz.

Anketa Český slavík se vyhlašuje od roku 1996 a navazuje na někdejšího Zlatého slavíka, který se vyhlašoval od 60. let. Letošní ročník je jedenáctý od obnovení soutěže; v její celkové historii je dokonce již 41. v pořadí. Rekordní počet hlasovacích lístků do soutěže přišel v roce 1998, kdy pořadatelé obdrželi 295 000 došlých hlasů - objevily se ale spekulace o tom, že anketa je zmanipulovaná, hlasovací lístky mohl kdokoli vyplnit i vícekrát. Pořadatelé proto přistoupili od ročníku 2002 k podstatné změně - hlasování prostřednictvím SMS zpráv z mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám