Hlavní obsah

Fortuna má podezření, že výsledky SuperStar unikají

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Podle sázkové kanceláře Fortuna existuje někdo, kdo má přístup k údajům o hlasování diváků v soutěži Česko hledá SuperStar a své informace využívá k sázení. Právu to potvrdil Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Článek

"Máme silné podezření, že někdo - nejspíš zaměstnanec firmy zabývající se zpracováním hlasovacích SMS zpráv - má detailní informace o počtech zasílaných SMS jednotlivým účastníkům. Podle toho pak také dokáže přesně určit vyřazeného v dalším kole. Vyřazení Barbory Zemanové v pondělí nás v našem názoru a předsvědčení utvrdilo," řekl Hanák.

Náhoda není pravděpodobná

"Není to náhoda. Může se to stát dvakrát, ale nemůže se to stávat pokaždé," pokračoval. "Indicie o tom, že někdo takový existuje, máme již několik posledních kol soutěže. Podle toho se také pohybuje kurzový vývoj, jsou v něm velké skoky, protože na situaci rychle reagujeme. Díky tomu, že nám dotyčný sázel ještě druhou dívčinu ze soutěže, Leonu Černou, proti, tak jsme drželi kurz poměrně vyrovnaně."

O dalších krocích se prý bude ve Fortuně v následujících dnech jednat.

Fortuna snížila na sázky na SuperStar kurz a také vklady. "Když někdo přišel s tisícovkami, tak jsme to nebrali. Když ale někdo přišel se stovkami, přijali jsme to, protože bylo pravděpodobné, že přišel kvůli tomu, že měl takový pocit."

Další sázky na Superstar zařadí Fortuna do kursové nabídky až v pátek a uvalí na ně nejpřísnější dohled.

Nova zneužití vylučuje

Podle mluvčího soutěže Česko hledá SuperStar Adama Kotalíka není možné, aby informace unikly ze štábu, který soutěž připravuje. Právu řekl: "Stoprocentně mohu vyloučit, že by únik výsledků šel z naší strany. My totiž dostáváme každé pondělí jenom jméno toho, kdo vypadne. Celkové výsledky a pořadí v jednotlivých kolech na Nově k dispozici nikdo nemá."

V celé struktuře programu Česko hledá SuperStar by měl mít výsledky k dispozici jediný člověk, který je u počítače zpracovává.

K dílčím výsledkům hlasování by se ovšem mohli dostat také zaměstnanci operátorů, přes které chodí data do sčítacího střediska Novy.

Reklama

Výběr článků

Načítám