Hlavní obsah

Skvělá koncertní show Rammstein na DVD

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá noiserocková skupina Rammstein má dnes pravděpodobně nejvelkolepější koncertní show na světě. Vzhledem k tomu, že při své produkci využívá mnoha světelných, pyrotechnických i divadelních prostředků a prezentuje veskrze originální hudbu, germánsky pochodovou a rytmicky důslednou, je každé její vystoupení skutečným zážitkem.

Článek

Koncertní album Volkerball nabízí audio CD i DVD. Jeho základem je záznam z vystoupení 23. 7. 2005 ve francouzské Les Arenes De Nimes. Tvoří osu DVD a také pětasedmdesátiminutový záznam na CD. Je pochopitelné, že Rammstein opět nabídli to nejlepší, čeho byli na pódiu loni v létě schopni. Přitom se svými koncertními čísly neustále pracují. Pódium je členité, skýtá možnosti pro mnohá ozvláštnění, leč rovněž dává dostatek prostoru pro osobnostní sílu kapely.

Její vokalista Till Lindeman například potvrzuje, že ač není velkolepý zpěvák, s diváky to umí a charizma z něho vysloveně prýští. Koncertní záznam nabízí skladby Reise, Reise, Links 234, Mein Teil, Sonne, Amerika a další pochoutky. Na DVD jsou ještě připojeny dokumenty z koncertních pobytů Rammstein v Londýně, Tokiu a Moskvě. Z nich se například dozvíme, že album Reise, Reise se mělo původně jmenovat Sonntag bei Omi.

A když už jsme u těch zajímavostí, logo alba připomíná logo olympijských her v Moskvě v roce 1980. Rammstein mají ještě jednu obrovskou výhodu. Atmosféru z koncertů dokážou mistrovsky přenést i na záznam. Jelikož kamery zabírají veškeré důležité detaily (kterých na pódiu bývá i více najednou), je DVD plnohodnotným dokladem o jejich současném bytí.

Rammstein: Volkerball (DVD + CD) Universal Music 2006, 137 a 75:49 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám