Hlavní obsah

Večerníček ustoupí ve vysílacím čase Událostem

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po sedmnácti letech se Večerníček zřejmě posune na jiný vysílací čas. Více než půlmiliónu dospělých a sto tisíc dětí denně si tak nejspíš budou muset zvyknout, že jejich oblíbený pořad bude o čtvrt hodiny dřív.

Článek

Česká televize tím reaguje na sílící konkurenci v době největší sledovanosti, tedy vysílání zpráv. Většina lidí v 19:30 přepíná na Televizní noviny na Nově a konec Událostí je nezajímá.

Události by měly na prvním programu začínat od nového roku již od 19 hodin. "Je to jedna z variant, která připadá v úvahu. Vysílací schéma upravujeme podle ohlasu diváků," řekl mluvčí ČT Martin Krafl.

Pokud se tak ČT rozhodne, budou Události přímo konkurovat 1. zprávám na TV Prima.

V souboji o největší sledovanost hlavního zpravodajského pořadu zatím Česká televize drží druhé místo. Události si denně pustí v průměru 1,3 milónu diváků, zatímco zprávy na Nově sleduje přibližně dva a půl miliónu lidí. Třetí je Prima těsně nad hranicí jednoho miliónu diváků.

Negativních ohlasů na změnu v programu se ČT neobává. "Někomu se to líbí, někomu zase ne. Všechno ukáže čas," uzavřel Krafl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám