Hlavní obsah

ČT asi začne vysílat Události od 19 hodin

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize asi začne od 1. ledna vysílat svou hlavní zpravodajskou relaci dne Události již od 19 hodin. "Je to jedna z více časových variant, definitivně rozhodnuto není. V prosinci se diváci dozvědí, která z variant se uskuteční," řekl včera Právu mluvčí ČT Martin Krafl. Informaci o posunutí vysílání Událostí odmítl komentovat i ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Sdělil pouze Právu svůj osobní názor.

Článek

"Dlouhá léta jsem přesvědčen, že začátek zpráv v 19.15 hodin je výjimečný a z hlediska evropských televizí ojedinělý. Jakýkoliv jiný čas je podle mě lepší," tvrdí Šámal.

Vyjádřil se i k dotazu, zda je snahou ČT sebrat pro sebe diváky konkurenčních zpráv Primy a Novy. Prima nyní začíná se zprávami v 19 hodin, Nova v 19.30 hodin. "Česká televize vyrábí jiné zprávy než Prima a Nova. Vzájemné soutěžení nemá smysl. Má pouze smysl uvažovat, co je dobré pro programové schéma ČT, než to, jestli nám přibudou nebo naopak ubudou diváci," myslí si Šámal.

Podle jedné z variant by nové Události ČT mohly být téměř hodinové. Začnou klasické asi dvacetiminutové zprávy, navazovat by měly regionální zprávy (o nich se nyní rozhoduje, jak budou dlouhé). Naváže zpravodajství z kultury, počasí a končí Brankami, body, vteřinami.

Druhé velké večerní zpravodajství Události, komentáře by se mělo přesunout - což už tak jednou bylo za ředitelování Jiřího Balvína - na ČT 2 od 21 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám