Hlavní obsah

Legendární US3 přijedou představit Schizophonic

PRAHA, 22. listopadu 2006

Britská legenda US3, která nezvykle kombinuje jazz s rappem, přijede 23. listopadu do Prahy představit své poslední studiové album Schizophonic.

Článek

US3 je projektem londýnského producenta Geoffa Wilkinsona. Kapela se zformovala v roce 1992, když se Geoff dal dohromady se svým parťákem Melem Simpsonem a už v březnu toho roku, po povolení samplování nahrávek Blue Note Records, bylo vytvořeno demo "Cantaloop (Flip Fantasia)", které se přesně o dva roky později usadilo v americké top 10. V té době už se následné album Hand on the Torch stalo všeobecným fenoménem. Jednalo se o první platinové album Blue Note Records s více než miliónem prodaných kopií.

Po změnách vydavatelství a sestavy kapela vydala další album, které se jmenovalo An Ordinary Day In An Unusual Place a představovalo další posun v tvorbě US3, když se zde objevily prvky drum'n'bass a jihoamerické a indické muziky. Deska byla přijata velice příznivě a kapela absolvovala několik turné po Evropě a Japonsku. Čtvrtá deska Questions byla vydaná v roce 2003 a byla ovlivněná především jihoamerickou muzikou a tehdy velice populárním nu-soul proudem.

Zatím poslední páté album Schizophonic zastihuje Geoffa a jeho tým raperů a hudebníků opět ve snaze složit střípky jazzu a hip hopu do jednoho kaleidoskopického celku. Deska je charakteristická živelností, drsností a svižným tempem.

Ukázky tvorby US3 si můžete poslechnout na www.us3.com

Klip k jejich jedné z nejznámější skladbě Cantaloop zde.

V Praze vystoupí US3 v Lucerna Musci Baru 23.11.

Reklama

Výběr článků

Načítám