Hlavní obsah

Více američtí noví Killers

Právo, jaš

Po vydání svého debutového alba Hot Fuss před dvěma lety byla čtveřice Killers pasována na "nejlepší britskou kapelu pocházející ze Spojených států". Zmíněná kolekce skvěle doplnila boom kytarových part, které přišly z britských ostrovů, když současně z tamní hudební historie čerpala.

Článek

Killers jí dobyli svět. Získali pět sošek Grammy a absolvovali turné po boku slavných U2, což v hudebním světě znamená jistotu, že se o kapele bude nejméně další rok hovořit. Druhé album Sam's Town je zastihlo v logickém úkroku od ostrovních vlivů. Prohlašují dokonce, že jsou nejvíce inspirováni rockovým písničkářem Brucem Springsteenem, Američanem s obrovským lidským srdcem.

Potlačili syntetické zvuky a z nich vyvěrající taneční podtext, patrný na debutu, a naplno odhalili tušenou skutečnost, že jednotliví muzikanti v sestavě jsou schopni ovládat nástroje a ono to dobře zní. Na svět přišla upřímná nahrávka, v jejímž zvuku se mísí rozevlátá mladickost s chlapskou moudrostí. Killers modelují garážovou náladu šedesátých let vkusně přetavenou do současnosti. Se zvukem, jehož na novince dosáhli, mohou být za pár let dokladem nálad rockové generace v roce 2006.

Killers: Sam‘s Town, Universal Music 2006

Reklama

Výběr článků

Načítám