Hlavní obsah

Superstar: ABBAři a žabaři

Novinky, Stanislav Dvořák

V nedělní Superstar se zpívala ABBA a také Beatles. Zbyněk Drda mohl konečně předvést svou pravou, blyštivou disko podstatu, zato Báře Zemanové ABBA nesedla.

Článek

Bára Zemanová ABBu nepochopila - není divu, od začátku směřuje spíše do tvrdších oblastí a ABBu nelze zpívat stejně jako rock. V jejím podání to byla jakási antiABBA, zatěžkaná, unavená. Navíc zpívala místy dost falešně. Výběr písně byl odpovídající - bylo to takové malé Waterloo. Její Beatles dopadli o chlup lépe.

Mnohem větším tragédem byl ale Martin Ševčík. Jeho divná výslovnost a chabý, mumlavý hlas udělal z ABBy i Beatles karikatury. Má smůlu, že tyhle písničky zná téměř každý v originále a srovnávat vícehlasy ABBy v Super Trouper s Ševčíkem, to snad ani nelze.

Zbyněk Drda je jednoznačně nejlepší ABBař v Superstar. Ostatní se ukázali spíše jako žABBAři, on jediný to pochopil: ABBA je disko, pozlátko, v podstatě krásně zazpívané mýdlové bubliny. Drda to cítil, a proto to bylo hezoučké. Jen škoda, že stejný postup aplikoval i na Beatles, Yesterday je skutečně "o něčem jiném".

Leona Černá podala vyrovnaný výkon. Docela slušně odzpívala ABBu a ještě lépe Beatles, které podala hodně jinak než v originále, ale aspoň byla zajímavá. David Spilka překvapil s mírně nakřáplou a "tvrdou" ABBou, dalo se to poslouchat, Beatles už mu tolik nevyšli, ale ostudu neudělal. Superfalešné výkony Soni Pavelkové už nekomentuji.

P.S. S pocitem narůstající hrůzy registruji snahy některých bluesmanů o zařazení blues do Superstar. "Na festivalu Blues Alive v Šumperku sepsali petici určenou pořadatelům SuperStar. Žádají v ní, aby do budoucna počítali i s jejich oblíbeným žánrem," uvedla agentura ČTK. Chcete opravdu vidět Martina Ševčíka a Zbyňka Drdu, jak zpívají blues? Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly.

Anketa

Koho byste vyhodili?
Bára Zemanová
3,4 %
Leona Černá
4,9 %
Zbyněk Drda
2,8 %
Soňa Pavelková
69,4 %
David Spilka
2,9 %
Martin Ševčík
16,6 %
Celkem hlasovalo 27792 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám