Hlavní obsah

Gott má šanci získat dalšího Českého slavíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Agentura pořádající anketu Český Slavík Musica Bohemica zveřejnila jména, která se nachází v první desítce ve třech hlavních kategoriích - zpěvák, zpěvačka a skupina roku. Mezi zpěváky nechybí Karel Gott, v desítce nejlepších je zatím i Petr Bende. Mezi skupinami mohou mnohé zarazit názvy skupin Hec nebo také Votchi.

Článek

Pořadatelé z agentury zároveň oznámili, kterých deset interpretů a kapel zatím vede průběžné pořadí.

V první desítce v kategorii zpěvaček se v pořadí podle abecedy umístily Monika Absolonová, Anna K., Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Iva Frühlingová, Aneta Langerová, Helena Vondráčková, Lucie Vondráčková, Hana Zagorová a Helena Zeťová.

Mezi zpěváky mají největší šanci na vítězství Dan Bárta, Petr Bende, Karel Gott, Vlastimil Horváth, Petr Kolář, Richard Krajčo, Daniel Landa, Petr Muk, Jaromír Nohavica a Kamil Střihavka.

V kategorii skupin zatím první desítku tvoří kapely Čechomor, Divokej Bill, Hec, Chinaski, Kabát, Kryštof, Lucie, Olympic, Support Lesbiens a hardrockové Votchi.

Úspěch Bendeho, Horvátha a Langerové potvrzuje, jak velký vliv na soutěž Česko hledá SuperStar. Potvrzuje také postupný odchod dlouholetých hvězd, které vládly v dobách socialismu. Z nich zůstává na výsluní kromě Gotta a Vondráčkové už jen Zagorová a Olympic, i když i Lucie Bílá, Petr Muk jako člen Oceánu, Dan Landa v Orlíku a skupina Lucie zahájili svou kariéru ještě za minulého režimu.

Loni přišlo přes 80 tisíc hlasů

Moderátory vyhlašovacího večera budou Miloš Pokorný a Roman Ondráček, známí také jako protagonisté dua Těžkej Pokondr. [celá zpráva]

Během večera vystoupí vítězové loňského ročníku a jako hosté například slovenští zpěváci Peter Nagy se Zuzanou Smatanovou nebo polská skupina Blog 27.

Anketa Český slavík se vyhlašuje od roku 1996 a navazuje na někdejšího Zlatého slavíka, který se vyhlašoval od 60. let. Loni do ankety přišlo přes 80 tisíc hlasů a přímý přenos vyhlášení sledovalo přes 2,3 miliónu lidí, většinou ve věku 20 až 30 let.

Doba, kdy lze hlasovat v letošním ročníku ankety nejpopulárnějších zpěváků a kapel Český slavík dospěla zhruba do poloviny. Posluchači mohou hlasy svým favoritům posílat do 30. listopadu, vyhlašovací ceremoniál se uskuteční 9. prosince ve Státní opeře Praha.

Anketa

Zvítězí v mužské kategorii Karel Gott?
Ano
79,3 %
Ne
20,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3328 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám