Hlavní obsah

Tibetské dny: výstava, knihy i duchovní rituály

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé občanské sdružení Tolerance pořádá 8. až 10. listopadu Tibetské dny v Ostravě. Na programu jsou přednášky, ukázky rituálů, výstava i křty knih.

Článek

"Na programu jsou besedy například s bývalým tibetským mnichem Jigme Tenzinem narozeným v Indii, jehož rodina odcházela do exilu spolu s Jeho Svatostí Dalajlamou či s tibetoložkou a etnografkou Zuzanou Ondomisiovou, která se před pár dny vrátila z Tibetu a viděla, jaký dopad má zprovoznění železnice z Číny přes zasněženou tibetskou planinu do hlavního města Tibetu Lhasy," uvedla Bára Gabzdylová ze sdružení Tolerance.

Na dalších přednáškách se návštěvníci seznámí s tibetskými obřady či uměním zvládnout sny a emoce. Také bude pokřtěna kniha fejetonů Vlasty Marka Když už i dalajláma a kniha Zuzany Ondomisiové Tibet, země pod ochranou Bohů. V rámci Tibetských dnů je také možno na dálku adoptovat malé tibetské mnichy. Více najdete na www.ProTibet.org.

Reklama

Související témata:

Související články

Rady tibetského mudrce

Mezi moudré hlavy asijského myšlení pro Evropany po dlouhá století skryté patří tibetský učenec Sakja-pandita žijící v letech 1182-1251. Je zásluhou...

Výběr článků

Načítám