Hlavní obsah

TV tip: Terminátor, Mr.&Mrs. Smith, Poslední samuraj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z víkendové televizní nabídky doporučujeme legendární sci-fi Terminátor, dále Mr. & Mrs. Smith s Bradem Pittem a Angelinou Jolie či Posledního samuraje.

Článek

Terminátor

Studentka Sarah zoufale prchá před "strojem" a nechápe, proč ji chce někdo zabít. Vysvětlí jí to drsný chlapík Reese: je budoucí matkou Johna Connora, který sehraje klíčovou roli ve válce lidí proti computerům.

Legendární sci-fi Terminátor z roku 1984, jeden z nejlepších amerických filmů vůbec, oplývá fantastickou atmosférou a vygradovaným napětím. Původně to byl téměř undergroundový, nekomerční snímek s minimálním rozpočtem, ale spustil lavinu pokračování a z toporného herce s rakouským přízvukem Arnolda Schwarzeneggera udělal megahvězdu.

(Terminátor, Nova, Pá 22:10)

Mr. & Mrs. Smith

Manželé John a Jane Smithovi (Brad Pitt, Angelina Jolie) navštěvují manželkou poradnu. Seznámili se před šesti lety v Bogotě a po krátké známosti se vzali. Nyní žijí v honosné vile, ale jejich vztah se zdá být na bodu mrazu.

John má stavební firmu, Jane je ředitelkou personální agentury, ale doma už si nemají co říct a čas tráví každý sám. Ani jeden z nich ještě netuší, že oba ve skutečnosti pracují ve stejném oboru - nájemném zabíjení.

(Mr. & Mrs. Smith, Nova, So 20.00)

Poslední samuraj

Kapitán Nathan Algren (Tom Cruise) je hrdinou americké armády, který bojoval v nejkrutějších bitvách s Indiány. Nyní je z něj ale opilec, který své zážitky vypráví na propagačních představeních firmy Winchester. Na jednom takovém představení je najat poradcem japonského císaře, aby vycvičil japonskou armádu v boji proti vzbouřeným samurajům.

Když je samuraji zajat, poznává, že se přidal na špatnou stranu. Netuší, že on, který měl samuraje zničit, se stane jedním z nich, a dokonce posledním, který bude bránit jejich čest...

(Poslední samuraj, Prima, Ne 21:10)

Anketa

Který film máte nejraději?
Terminátor
53,2 %
Mr&Mrs Smith
26,1 %
Poslední samuraj
20,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9690 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám