Hlavní obsah

Zubař byl pro mladíka důležitější než srážka s vlakem

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Nehodu s kuriózním podtextem vyšetřují od pondělního rána policisté z Pelhřimovska. Osobní auto tam před osmou hodinou ráno na železničním přejezdu narazilo do vlaku, ale řidič zmizel. Po nějaké době se však vrátil a ukázalo se, že důvodem byla preventivní prohlídka u zubaře, který je v regionu silně ‚nedostatkovým zbožím‘.

Foto: KŘ Policie ČR Kraje Vysočina, Policie ČR

Policisté ukázali záběr z kabiny vozu, na jehož základě se domnívají, že za nehodou stál špatný výhled.

Článek

O případu, který se stal na železničním přejezdu v obci Zajíčkov, informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. I když okolnosti dosud prověřují policisté z dopravního inspektorátu, „řidič osobního automobilu si s největší pravděpodobností před jízdou dostatečně neočistil čelní sklo vozidla a při jízdě v klesání na místní komunikaci přehlédl světelné signalizační zařízení, které bylo v provozu.“ Osobní auto narazilo do zadní části vlaku.

Na Svitavsku se střetlo auto s osobním vlakem

Krimi

Jeho 24letý řidič ho nechal na místě a spolu s dalšími příbuznými, jedoucími v dalším autě za ním, pokračoval v cestě. Důvod k tomu měl tak racionální, že to policisty ‚odzbrojilo‘. Událost totiž začali vyšetřovat jako nehodu s neznámým pachatelem, ten se ale během vyšetřování na místo vrátil.

„Na dotaz policistů, proč z místa odjel, uvedl, že preventivní prohlídku musel absolvovat stůj co stůj. Jinak by svého zubaře ztratil a dodal, že „jistě všichni víme, jak je těžké v dnešní době najít zubaře“.

Nehoda na dvě hodiny přerušila provoz na trati, nikdo se při ní nezranil. Incident se stále vyšetřuje, mladý muž tak zatím potrestán nebyl.

Policie upozorňuje řidiče, že řádné očištění vozidla před jízdou tak, aby byl zabezpečen dostatečný výhled, je zákonná povinnost, za nedodržení které může být udělena pokuta až dva tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám